logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MOTOROLA V3 - Jak naprawić uszkodzone ładowanie po awarii ładowarki?

sobol_apx 27 Kwi 2007 15:34 2160 5
REKLAMA
  • #1 3826552
    sobol_apx
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    witam.

kupilem ladowarke do motoroli v3, i wywalilo mi korki, ladowarka sie oczywiscie spalila i przy okazji chyba ladowanie siadlo w telefonie! bo pozniej kupilem druga ladowarke - oryginalna motoroli do v3 i telefon nie chce mi sie ladowac. ladowarke sprawdzilem w innej v3 i dziala!

co sie stalo, czy te ladowanie w telefonie mozna samemu naprawic? i jakie czesci zamienne sa potrzebne.

prosze was o pomoc, bo to jest nowy telefon.
  • REKLAMA
  • #2 3826718
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    Sam raczej nie dasz sobie rady. Trzeba kilka tranzystorów przelutować i jak nadal nic to układ PCAP. Ogólnie poważna robota.
  • REKLAMA
  • #3 3826809
    sobol_apx
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    mmzajcu moglbys mi to wytlumaczyc czy na allegro moge dostac taka czesc?
  • REKLAMA
  • #4 3826882
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    na allegro nie widziałem ogólnie ciężka sprawa załatwić cześci do ładowania do motoroli v3. Miałem niedawno zapas ale skończył mi się i tranzystory i pcap. Najszybciej z odzysku lub jeszcze www.magboss.pl
    Pozatym nie wiadomo co wymieniać trzeba by było najpierw rozebrać zobaczyć przejścia itp.
  • REKLAMA
  • #5 3828559
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    dodam tylko że to tranzystory lutowane w technologi BGA, także nawet gdybyś je chciał wymienić to musisz mieć stacje hotair, pozatym to tak jak napisał mzajcu ciężko z częściami do v3
REKLAMA