logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kartridże do Lexmark X74 - czy muszą być ścieżki ?

omegan89 27 Kwi 2007 17:10 1239 5
REKLAMA
  • #1 3826823
    omegan89
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    witam

kupilem na allegro tusz a wlasciwie caly kartridz, i wlozylem do drukarki i okazalo sie ze nie drukuje, wzialem ten stary poprzedni kartridz i zobaczylem czy sie czyms roznia i zauwazylem ze sa takie same tylko z boku gdzie sa te miedziane takie male blaszki podtym gdzie sie odkleja ten nelonik jesli tusz jest nowy, i na obu kartridzal byly te blaszki tylko na tym starym kartridzu byly poprowadzone od kazdej blaszki sciezka taka elektroniczna jak sa na ukladach scalonych nap rzyklad, i byly one poprowadzone od kazdej blaszki w dol gdzie wydobywa sie tusz i te sciezki byly tylko na tym moim starym kartridzu a na tym nowym co kupilem na allegro byly same blaszki ale juz nie bylo zadnych sciezek, czy to jest przyczyna tego ze to nie drukuje ? czy te sciezki musza byc ? a moze to jest nie konieczne i jest to tylko na oryginalnych kartridzach a cos z moja drukarka jest ?

mam drukarke Lexmark X74

z gory bardzo dziekuje za pomoc i czekam na odp

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3826858
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1060
    musza byc te sciezki w koncu one steruja dyszami ew. sa niewidoczne moze jakies foto?
  • REKLAMA
  • #3 3827340
    Syriusz74
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    A może kupiłeś zamiennik -one mają ciemniejszą taśmę i nie widać ścieżek - a kardridż może jest po prostu zaschnięty.
    Daj link do aukcji albo napisz czy kupowałeś pusty czy pełny i sprawny kardridż.
    A jak drukarka - zgłasza jakiś błąd ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3828829
    omegan89
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    Syriusz74 napisał:
    A może kupiłeś zamiennik -one mają ciemniejszą taśmę i nie widać ścieżek

Masz racje dzieki, wlasnie kupilem zamiennik i tych sciezek nie widac, a tusz kartridz dziala, tylko cos mam z drukarka :/

Moze mi pomozecie, bo chcialem sprawdzic ten kartridz i zamienilem miejscami kolorowy z czarnym i wydrukowalem cos na kolorowo i wtedy zauwazylem ze tusz jest dobry bo cos sie wydrukowalo tylko zamiast kolorowy byl czarny bo zamienilem miejscami.
    Czyli wychodzi na to ze tam gdzie ma byc czarny tusz jest cos zrombane, czy mozecie mi powiedziec co moze byc tego przyczyna ze na kolorowym miejscu czarny tusz drukowal a na czarnym nie ?
    jak moge to naprawic ?

z gory wielkie dzieki za pomoc

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3830906
    wladek83
    Poziom 32  
    Ocena: 104
    O Jezu.... co za bełkot... Z treści wynika, że nie masz zielonego pojęcia o drukarkach, działaniu kartridża, mylisz tusz z kartridżem. Czy to przedszkole ?... Czytałeś co napisałeś? Proponuję zająć się czymś zrozumiałym dla Ciebie. Forum ma nieść pomoc, lecz w tym przypadku, no nie wiem... Chyba nie ten dział.
  • #6 3831093
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 924
    W pełni zgadzam się z wladek83 poziom forum upada ma pysk.

waldek83 napisał:
    O Jezu.... co za bełkot... Z treści wynika, że nie masz zielonego pojęcia o drukarkach, działaniu kartridża, mylisz tusz z kartridżem. Czy to przedszkole ?... Czytałeś co napisałeś? Proponuję zająć się czymś zrozumiałym dla Ciebie. Forum ma nieść pomoc, lecz w tym przypadku, no nie wiem... Chyba nie ten dział.

A wracając do tematu - wyczyść styki w karetce, sprawdź kontakt taśmy sygnałowej po obu stronach.

Jeśli sam sobie nie radzisz to zanieś do serwisu
REKLAMA