prez8s napisał: To ty sie "GRUBO" mylisz, wypalasz Hawki i jestes zadowolony, twoja sprawa, porozmawiamy za 4-7 lat.
kolego prawisz takei herezje ze glowa boli. jakie 4-7 lat? skad Ty bierzesz te przedzialy?? Z Chip'a? tak jestem zadowolony, a plyty Hawk'a ktore nagralem na moim Nec'u leza juz 3 lata i jestem pewny ze nic z nimi nie bedzie, no chyba ze zaatakuje ich jakis grzyb..
prez8s napisał: I jakos nie widze przykładów, bo to co napisales to zadne przyklady! Opisujesz wady uszkodzonej nagrywarki, jak ci Liteon nie dziala poprawnie to go oddaj i kup co innego, nagrywarki sie psują - wszystkie! Nie ma rzeczy niezawodnych teraz.
Tu masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego. Wady uszkodzonej nagrywarki? jak starannie przeczytasz to co napisalem to zrozumiesz wreszcie ze kolega oddal ja na gwarancje i powiedzieli ze wszytsko z nia jest OK i prosili by nagrywac na plytach drozyszych co nie zawsze rowna sie lepszych. Dotarlo? Druga sprawa, jak wszyscy wiedza ze LiteOn=Sony. TAKI SAM problem ma kolega z nagrywarka wlasnie Sonego. I co Ty na to? Zbieg okolicznosci? Powiesz pewnie ze trefbe egzemplarze? Nie nie nie, bo sam sie kiedys na tym przejechalem jak zaczynalem przygode z nagrywarkami. Udalo mi sie na szczescie ja od razu sprzedac.. Sony i LiteOn to obecnie nic nie warte firmy, a jej wypalarki radze omijac z daleka. To samo LG, ale to juz inna historia.
prez8s napisał: I po zatym mylisz pojecie jakosci z trwaloscią. Jakosc zapisu jest uzalezniona od nagrywarki, ale trwalosc, od nosnika, myslisz ze posiadając super hiper nagrywarke wypalisz na gó.nianym nosniku i będziesz za kilka lat mógł odczytać wszystkie dane bez strat?
wyjasnij pojecie "gó.niany nosnik"? co pod nim rozumiesz? bo jesli to sa plyty Hawka to sie znow mylisz. Ja bez problemu odczytuje dane po 3ech latach..ale Ty mi zaraz powiesz pewnie ze porozmawiamy za rok, ze to za malo zeby stwierdzic ze te plyty sa w miare dobre i ze nagrwyarka tez ma ogromne znaczenie wlasnie by dane jak najdluzej na takiej plytce byly..
prez8s napisał: Poczytaj sobie o materialach uzywanych do produkcji plyt. Od samej nagrywarki zalezy to ile popelni bledów podczas zapisu i ewentualnie "głębokość" palenia, a nie to jak dlugo przetrwa ten zapis na nośniku! Im lepszej jakości nośnik tym lepiej i tutaj nie ma o czym mówić!
to przypomniala mi sie inna sytuacja, moze troszke odbiegne od tematu, ale warto ja przytoczyc. Posiadam zmieniarke CD Sony, wiekowa troszke, ale plytki odtwarza jakosciowo pieknie. Kiedys qmpel wlasnie nagrywal mi na tym LiteOn'ie plyte TDK. I zgadnij co? Moja zmieniarka nie potrafila odczytac jej. Potem nagralem sobei sam na moim Nec'u, ta sama plyte TDK. I wszytsko pieknie czyta. Powiesz pewnie, no tak, zapewne LiteOn popelnil wiecej bledow przy zapisie i pewnie to tego wina, czyz nie? Na co powiedz to jest dowod? Albo powiesz ze nagrywalem na uszkodzonej nagrywarce.
Kolego, chodzi o to zeby ludzie jak najlepiej wydali swoje ciezko zarobione czy uzbierane pieniadze, a nie w bloto! Z ostatnim zdaniem Twojej wypowiedzi sie zgadzam, ale o tym wszyscy wiemy. I na koniec taka moja rada.. nie wierz czasem slepo w to co pisza w tych magazynach, a kieruj sie wyczuciem i doswiadzceniem. Jak chcesz ze mna dyskutowac to podaj wreszcie jakies sensowne argumenty.
Pozdrawiam!
PS: nie cytuj calych tekstow, ta funkcja nie do tego sluzy... robisz smietnik.