logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do miksowania z funkcją scratchowania na osi potencjometra

kamil-91 27 Kwi 2007 18:36 1238 6
REKLAMA
  • #1 3827040
    kamil-91
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Witam. Poszukuję programu do miksowania. Niestety, mam jedno bardzo ważne wymaganie. Program musi dawać możliwość "scratchowania", ale w konkretny sposób. Na podstawie osi potencjonometra. Jeżeli potencjometr jest w pozycji neutralnej piosenka leci normalnie. Jeżeli rusze potecjometrem moge sterować piosenką w zakresie dajmy na to 30s. W końcu potencjometr ma ograniczony zakres. Moge nawet sam pauzowac piosenkę, ale potrzebuje obsluge osi. Może obsługiwać tylko 2 piosenki i jedna karte dzwiękową, ale musi posiadać tę opcję.
    Mam nadzieję, że mi pomożecie. Jeżeli istnieją też dodatki do programów dajace taką możliwość proszę o informację.
  • REKLAMA
  • #2 3827135
    soulreaver1
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Prawie każdy program do miksowania posiada taką opcję (ale mogę się mylić). Ja polecam Traktor Dj Studio 3 (potencjometr prędkości suwakowy) lub Traktor Dj Studio 2 (tam chyba jest okrągły).

Nie jestem pewien czy o to ci chodzi, jeśli nie to napisz.
  • REKLAMA
  • #3 3827448
    kamil-91
    Poziom 18  
    Program znam, tylko mi chodzi o zewnętrzny potencjometr. Nie wyraziłem się dokładnie, przepraszam.
  • #4 3827754
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3829
    Rady dla kolegi kamil-91 :
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    - stosuj duże litery zaczynając zdanie

Popraw swoje posty!
    Dziękujemy!
  • REKLAMA
  • #5 3827934
    kamil-91
    Poziom 18  
    Chciałbym uzyskać pokrętło takie jak tu:
    http://www.tomshardware.pl/video/20031111/index.html
    Znalazłem interesujący mnie program. Jest to VirtualDJ 4.0.
    W konfiguracji jest opcja, aby zamiast myszki podłączyć single timecode lub timecodes. Chciałbym się dowiedzieć na jakiej zasadzie to działa.
  • REKLAMA
  • #6 3829245
    soulreaver1
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Zamiast myszki? chyba nie pod ps/2? Timecode to chyba impulsator (http://lbs.elektroda.net/impulsatory.htm) ale nie wiem jak ty chcesz to podłączyć.
  • #7 3829837
    kamil-91
    Poziom 18  
    Problem rozwiązany. Wystarczyła kamerka i zwykły gramofon.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano programu do miksowania z funkcją scratchowania sterowaną zewnętrznym potencjometrem, który umożliwiałby kontrolę odtwarzania utworu w określonym zakresie czasowym (np. 30 sekund) w zależności od pozycji potencjometru. Wskazano programy Traktor DJ Studio 2 i 3, które oferują kontrolę prędkości za pomocą suwaków lub pokręteł, jednak nie spełniały one wymogu obsługi zewnętrznego potencjometru. Zasugerowano VirtualDJ 4.0, który posiada opcję podłączenia timecode zamiast myszy, co pozwala na sterowanie odtwarzaniem za pomocą zewnętrznych urządzeń, takich jak gramofon z kamerą. Timecode działa jako impulsator, umożliwiając precyzyjną kontrolę scratchowania. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez wykorzystanie gramofonu i kamerki do sterowania scratchowaniem, co spełniło wymóg obsługi osi potencjometru.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA