logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pulpit zdalny, windows 2003 server, shutdown ale inaczej

djbpm 27 Kwi 2007 19:35 3666 5
REKLAMA
  • #1 3827193
    djbpm
    Poziom 24  
    Ocena: 161
    Witam!
    mam następujący problem:
    Mam komputer z win2003 server z ustawionym pulpitem zdalnym, i chcę aby mi się sam wyłączał po skończeniu jakiegoś zadania. Np wrzucam do flashgeta jakiś duży plik, i sobie ściąga, zaznaczam we flashgecie opcje: "shut down when done"
    Flashget po ściągnięciu chce zamknąć system, ale system to blokuje pytaniem: "Jeśli zamkniesz system na tym komputerze zdalnym, nikt nie będzie mógł go używać, dopóki ktoś w lokalizacji zdalnej nie uruchomi komputera ponownie. Czy chcesz kontynuować zamykanie systemu?"
    Jak zlikwidować to pytanie, i umożliwić flashgetowi (i innym aplikacjom z tą funkcją) zamknięcie systemu? Ono się pojawia także wtedy, gdy ręcznie zamykam przez menu start.
    Dostęp do tego komputera mam tylko przez pulpit zdalny, loguje się na konto z uprawnieniami administratora.
    Dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3827408
    soulreaver1
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    Może zamiast zdalnego pulpitu użyj : www.logmein.com (tam nie ma takiego problemu) ale musiał byś zainstalować go na komputerze zdalnym.
  • REKLAMA
  • #3 3830997
    gader
    Poziom 26  
    Ocena: 21
    sprobuj programem psshutdown
    google>> sysinternals shutdown
  • REKLAMA
  • #4 3831656
    djbpm
    Poziom 24  
    Ocena: 161
    Prawdopodobnie instalując logmein przez zdalny pulpit, problem będzie dalej występował. Musiałbym go zainstalować lokalnie na serwerze, co jest dosyć skomplikowane. Druga rzecz - z tego co widzę, program jest płatny.
    psshutdown - nim mogę ustawić godzinę wyłączenia, ale nie o to mi chodzi, bo nie przewidzę kiedy mi sie tam coś skończy robić. (tak jak w przykładzie flashgeta). Chodzi mi o likwidacje tego pytania. Pewnie to jakiś wpis w rejestrze. Google nie zna tego komunikatu w jezyku PL, jakbym znał jak on dokładnie brzmi w ENG to pewnie by łatwo było znaleźć odpowiedź. Może ktoś wie jak brzmi w oryginale ten komunikat?
  • REKLAMA
  • #6 5632581
    -DaReK-
    Poziom 11  
    Mam również ten sam problem, gdzieś w rejestrze musi to siedzieć, tylko gdzie ? Proszę o pomoc.
REKLAMA