logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

dvd philips 3040 - po wymianie lasera nie czyta płyt dvd

dmarco1 29 Kwi 2007 14:38 1995 6
REKLAMA
  • #1 3832108
    dmarco1
    Poziom 2  
    Po wymianie lasera w dvd 3040 dvd nie czyta płyt dvd pojawia się napis zła płyta.Podczas wymiany ruszyłem prowadnice po których przesuwa się laaser
    ,czy kąt prowadnic ma wpływ na odczyt lasera-ewentualnie jak ustawić,wyregulować prowadnice, po włożeniu starego jest ten sam napis oczekuję na pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3832123
    michał1201
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    A czy na laserze nie ma zwory?To znaczy takiej małej kropki z cyny którą trzeba usunać
  • REKLAMA
  • #3 3832177
    dmarco1
    Poziom 2  
    w którym miejscu ma się znajdować ta kropka cyny

Dodano po 2 [minuty]:

po otrzymaniu lasera była kartka proszę odlutować zabezpieczenie antystatyczne nie wiem co to oznacza
    może chodzi o tą zworę
  • REKLAMA
  • #4 3832547
    kris-644
    Poziom 21  
    Ocena: 74
    To jest wląsnie ta zwora - zabezpieczenie.
  • #5 3832579
    dmarco1
    Poziom 2  
    po usunięciu cyny laser działa poprawnie czyta wszystkie płyty,
    dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • #6 4731308
    marcjanp
    Poziom 11  
    mam takie samo DVD i też nie czyta płyt. Jaki model lasera mam kupić do wymiany?

Podsumowanie tematu

✨ Po wymianie lasera w odtwarzaczu DVD Philips 3040 pojawiał się komunikat o złej płycie DVD, a urządzenie nie czytało nośników. Problemem okazała się zabezpieczająca zwora antystatyczna – mała kropka cyny na laserze, którą należy usunąć, aby laser działał poprawnie. Po jej usunięciu odtwarzacz zaczął odczytywać wszystkie płyty bez problemu. W dyskusji pojawiła się także informacja o modelach laserów kompatybilnych z tym urządzeniem, z podpowiedzią, gdzie można je zakupić, np. modele oznaczone jako sf-hd dostępne w sklepach specjalistycznych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA