logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips - komunikacja między telewizorem magnetowidem a DVD

Phantom69 29 Kwi 2007 20:59 1137 4
REKLAMA
  • #1 3833254
    Phantom69
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam
    Jestem tu pierwszy raz i myślę że ktoś mi coś podpowie...
    Telewizor to 32PW9520, magnetowid VR1500, DVD DVP9560
    Wszystkie podzespoły są połączone między sobą pełnymi kablami scart i tu tkwi problem - magnetowid posiada starą funkcję TV-link - która w założeniu umożliwia zaprogramowanie jednego urządzenia podług drugiego jeśli chodzi o stacje TV, telewizor ma już CINEMA-LINK który ponoć jest kompatybilny wstecz - tak chociaż słyszałem... Ale u mnie to w ogóle nie działa... Czy ktoś może mi podpowiedzieć czy systemy owe są kompatybilne czy nie - i jeśli tak to które nóżki w scarcie są odpowiedzialne za komunikację cyfrową??
  • REKLAMA
  • #2 3833791
    minio1
    Poziom 12  
    Witam.
    Na złącze nr.8 euro podawane jest napięcie z urządzeń zewnętrznych które to przełącza tv w tryb AV-RGB
    Musisz w jednym lub dwóch kablach(euro)wypiąć je i zaizolować by nie zrobiło zwarcia.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3833950
    Phantom69
    Poziom 17  
    O 8 końcówce euro to ja wiem - tolerancja napięcia przełączającego 9-12V, ale nie chodzi mi o samo przełączenie bo to działa wyśmienicie tylko o komunikację między urządzeniami.... TV-link i Cinema-link czy są kompatybilne?? i które nóżki w euro za to odpowiadają - przesył danych... Miałem to kiedyś rozpisane ale teraz za chiny po przeprowadzce tego nie znajde...
    Było nie było dzięki za dobre chęci:)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3833969
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Funkcja może działać chyba tylko przez Euro AV1 (główne). A programowanie nie jest w końcu takie kłopotliwe no i nie robi się tego co chwilę.
  • #5 3834094
    Phantom69
    Poziom 17  
    Dzięki za pomoc...
    Z programowaniem sobie poradziłem bo to nie jest problem... ale w sumie jeśli dają jakieś funkcje ułatwiające życie to czemu nie korzystać z nich??
REKLAMA