logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt SC303D(C) Po załaczeniu OB14 i SAFE i co dalej?

Lazer 30 Kwi 2007 09:23 1502 5
REKLAMA
  • #1 3834189
    Lazer
    Poziom 24  
    Ocena: 84
    Witam
    Mam problem z uruchomieniem tego radyjka. Radio siedzi w samochodzie który przyjechał na lawecie ale bez akumulatora i wiadomo co się stało. W chwili jak podłaczy się je do zasilania, wciśnie AS i załaczy przez chwilę pojawia się na wyświetlaczu OB14 i za chwile SAFE i nic nie da się dalej zrobic. Kod posiadam bo "przyklejony" jest do obudowy radia przez kogoś no i ten sam jest w papierach od radyjka więc jest prawidłowy.
    Spotkał się ktoś z takim problemem? Nigdzie na forum nie jest to opisane aby komuś się pojawiało jakieś OB14 czy podobne a jedynie przewija się "jaki kod", "jak zczytać eeprom" albo niewiedza jak wprowadzić kod.
  • REKLAMA
  • #2 3834773
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Włącz kluczyk, włącz radio BEZ NACISKANIA AS i czekaj aż pokaże się 1 - - -, zależnie ile było kombinowane to może to potrwać i 10 godzin.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3834851
    janekpilarski
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    podziekowania dla slawka, tez mi ppomogles
  • REKLAMA
  • #4 3835005
    Lazer
    Poziom 24  
    Na czasie mi nie zależy bo robie to na zewnętrznym zasilaczu więc może chodzić i tydzień aby tylko się obudziło. Poza tym nie dopinam jednego plusa bo on powoduje świecenie podświetlenia w trybie ciągłym i tylko do tego a jak jest czerwony i czarny na zasilaniu to po wciśnięciu przycisku załaczenia radia budzi się podświetlenie i pojawiają się te 2 komunikaty.
  • REKLAMA
  • #5 3835113
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Na jednym plusie i masie to nie ma się co dziwić że nie pyta o kod. Coś mi się wydaje że kolega nie wie nawet jak ma być podłączone radio i myli ACC, BAT i ILL, dwa pierwsze muszą być by zapytało o kod, inaczej możesz sobie czekać do usranej...

SławeK
  • #6 3835293
    Lazer
    Poziom 24  
    To troszkę dziwne bo miałem już nie jedeną sztukę tego radia jak i sc202 i wystarczy podpiąć +/- i wcisnąć AS+przycisk zasilania "gałkę" i radio załacza podświetlenie i pyta o kod a po zaprogramowaniu stacji radiowych i ponownym wyłaczeniu nie pada pamięć i załacza się z "gałki" normalnie bez kodu dopuki nie odłaczy się całkowicie zasilania. To czyli ten o którym mowa egzemplarzu nie pyta o nic tylko wyświetla OB14 i za chwilę SAFE więc nie rozumiem po kiego kabel od podświetlenia stałego wzbudzanego ze stacyjki podłaczać dodatkowo i który według schematu nic nie wnosi? No chyba że to akurat jest jakieś lepsiejsze inaczej ...

Wygrzebałem jeszcze jedno SC303 i ........ podłaczam +/- daje AS+gałka i mam 1---. wklepuje kod i jedzie na 2 bez cudaczenia z wiąchą kabli... Odłaczam +/- czekam chwile podłaczam i wciskam samą gałkę i mam SAFE, znowu odpinam i podpinam i AS+gałka i pyta o kod ...
    I co ty na to panie SławeK ? Zaskoczony ? Radio nie przerabiane przez pseudo-fachowców....

Dodano po 1 [godziny] 19 [minuty]:

Już rozwiązałem problem i nie był to kabel o którym mówiłeś SławeK ale trzeba było rozbebeszyć radio. Usterka znaleziona, radio działa. Dziękuję wszystkim. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam
REKLAMA