logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KX-TD 1232. Wyznaczanie linii wychodzących.

waldo 30 Kwi 2007 12:01 1398 2
REKLAMA
  • #1 3834618
    waldo
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    Witam ,mam jeszcze jeden problem z tą centralką -otóż w programie 605 czyli wyznaczanie linii wychodzących dla poszczególnych abonentów ,według mnie dotyczy to wyznaczenia abonentowi wewnętrznemu konkretnego wyjścia zewnętrznego i załóżmy ab. 101 przypisuję wyjście C 01 a ab. 102 wyjście C 04 i zatwierdzam takie parametry ,wychodzę z funkcji programowania a ustawienia po wglądzie są takie że jak przypiszę C04 to na każdym porcie wewnętzrnym jest C04 ,czym to jest spowodowane ? czy są jeszcze jakieś dodatkowe ustawienia?
  • REKLAMA
  • #2 3835000
    kaczorvw
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    z defaultu wszyscy wychodzą ze wszystkich linii , więc najpierw wszystko na disable dla każdego jacka , a potem nadawać uprawnienia wybiórczo - a tak poza tym polecam robienie tego programem - szybciej i ciężej popełnić błąd - podaj wersje centrali (z naklejki na epromie) to wystawie odpowiedni program
  • #3 3840515
    waldo
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    doszedłem co jest grane -otóż gdy przypisuję w programie 605 jakąś wartość to zmienia się ona na wszystkich portach ale tylko wizualnie ale gdy wyjdę z programu i sprawdzę konfigurację to jest wszystko OK ,zmyliło mnie to że nie widać na wyświetlaczu bieżących ustawień ,dzięki i pozdrawiam
REKLAMA