logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala Panasonic KXTD 1232 – przekierowanie dzwonka z linii miejskiej na wewnętrzny

Bogdan99 05 Lut 2007 16:19 1290 3
REKLAMA
  • #1 3531531
    Bogdan99
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam!
    Właściwie niewiele do tej pory robiłem przy tej centrali i stąd moje pytanie
    czy aby skierować dzwonek z numeru miejskiego na wewnętrzny
    wystarczy w CO line setting 1 dołączyć pusty w tej chwili port, a w DIL 1:1
    wyznaczyć wewnętrzny? Czy może muszę wyznaczyć temu wewnętrznemu grupę. W tej chwili wszystko mam kierowane na 198 i 298
    a później na operatorów / 2 grupy /
    I pytanie dodatkowe ,pewno banalne, jak się liczy porty miejskie.
    Mam dwie szafy/ Master slave/ i na dolnej /slave/ wolny pierwszy port od góry?
    Z góry dzięki za podpowiedź
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3531832
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Czytam to i gubię się.
    Skierowanie dzwonienia w DIL 1:1 (198 i 298 są to zapewne numery komunikatów OGM, na które skierowane są dzwonienia). Mozesz tu wpisać numer abonenta, grupy, bądź komunikatu zgłoszeniowego.

Linie liczysz: CO1 - jednostka MASTER, pierwszy port od dołu itd. Pamiętaj, że do każdego portu dołączasz po 2 linie.

Jezeli chcesz sie powoływać na kolejne plansze programu, np. "w CO line setting 1", to musisz podać wersje epromu.
    Tych central jest około 20 wersji i tyleż różnych programów do konfiguracji. niektóre różnią się drobiazgami, a inne zasadniczo.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3532403
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    W programie do obsługi 1232 jest taka tabela DIL 1 to N i w niej spacją stwia się Y 3 lub 6 na skrzyzowaniu portu i LM która ma dzwonic na nim.
  • #4 3534166
    Bogdan99
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Dzięki za podpowiedzi
    Temat zamykam
REKLAMA