logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

k510 brak zasiegu i ladowania po simlocku CRUISEREM

Redmax 30 Kwi 2007 12:32 1440 9
REKLAMA
  • #1 3834722
    Redmax
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    witam, jak w temacie, unlock rsa, odblokowanie, restore firmware po tym tel po wlaczeniu wyswietla -tylko alarmowe i czasem pokazuje- powazny blad ladowania, przestan uzywac telefon... zrobilem pelen flash, tak samo, nie jest dostepny gdfs red49.. jakies sugestie??????
  • REKLAMA
  • #2 3834790
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    na 100% jestes pwien ze to po simlocku ? klient cie nie wkreca?
  • #3 3834808
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    tez mi to dziwnie wygląda troche sie tych k510 zrobiłem cruiserem i jeszcze takiego czegos nie miałem
    raz tylko miałem przypadek ze po dniu sie wyłączył i padł ale fuulik i po kłopocie
  • REKLAMA
  • #4 3834834
    Redmax
    Poziom 12  
    telefon dzialal, mial zasieg uzywalem go chwile, a po mojej operacji brak zasiegu w kazdej sieci, jestem tez baardzo zdziwiony bo z k510 cruiser nie mial zadnych problemow, tez robilem ich wiele bez problemu, az do dzis :/
  • REKLAMA
  • #5 3834842
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 3834866
    Redmax
    Poziom 12  
    robilem wszystko z nim, od fulla zaczalem, prawdopodobnie uszkodzil sie obszar w GDFS ale skad taki wziac? moze ktos ma zczytanego?
  • #7 3834880
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 3836750
    WhiteFoot
    Poziom 27  
    Ocena: 13
    prosze bardzo gdfs k510 w formacie *.ssw i *.bin

Pozdr
    Załączniki:
    • k510_gdfs.zip (175.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 3837059
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Mi to wygląda na typowe HW.
  • #10 3837326
    MiSiEk#
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Nieprawda, to SW. Wgraj mui GDFS Cruiserem, a potem zrób w fonie MasterReset i bedzie śmigał, ewentualnie ponownie operacje unlock.
    Też miałem identyczną sytuacje tyle ze z W300. Mianowicie prosta operacja unlock a tu zonk lock nie zszedł wogóle zrobiłem drugi raz i taka sytuacja jak tobie mi się zrobiła, wgrałem mu GDFS i działał wporządku.

Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Po wykonaniu operacji simlock unlock i pełnego flashowania telefonu Sony Ericsson K510 pojawił się problem z brakiem zasięgu oraz komunikatem o poważnym błędzie ładowania. Telefon działał poprawnie przed odblokowaniem, jednak po operacji nie wykrywa żadnej sieci i wyświetla tylko połączenia alarmowe. Podejrzewa się uszkodzenie obszaru GDFS, który jest kluczowy dla prawidłowego działania modułu radiowego. Brak dostępności oryginalnego pliku GDFS (red49) utrudnia naprawę. Użytkownicy sugerują, że problem może mieć podłoże programowe, a rozwiązaniem jest wgranie odpowiedniego pliku GDFS za pomocą narzędzia Cruiser oraz wykonanie Master Reset. Jeden z uczestników dyskusji potwierdza skuteczność tej metody na podobnym modelu W300. Inna opinia wskazuje na możliwą usterkę sprzętową, jednak większość wskazuje na problem z oprogramowaniem i GDFS. Wsparcie techniczne nie udostępnia pliku GDFS, ale jeden z użytkowników oferuje jego zczytanie z działającego telefonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA