logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Restartuje komputer w momencie wskakiwania okna logowania

bryszard 02 Maj 2007 09:42 1421 7
REKLAMA
  • #1 3840619
    bryszard
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    Jak uruchamiam komputer wszystko idzie normalnie, w momencie jak ma wejść okienko użytkowników to od wpisywania swoich haseł wywala sie i od nowa sie uruchamia i tak może non top. Zmieniłem kabel od dysku SATA 160GB nie pomogło.Procesor 2,8 celeron, system XP+SP2, 1gb ramu, płyta ASROCK
  • REKLAMA
  • #2 3840637
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3840647
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    bryszard napisał:
    [...]płyta ASROCK
    Firma Asrock produkuje oczywiście tylko jeden model płyty głównej. :?
    Zasilacza i karty graficznej w komputerze też kolega nie posiada?
  • REKLAMA
  • #4 3840674
    AdrianZ
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    może jak karta graficzna dostaje więcej zajęcia to zasilacz nie wyrabia miałem podobny problem tyle ze już system działał i czasem były nieprzewidziane restarty, spróbuj pożyczyć lepszy zasilacz i wtedy sprawdzić
  • REKLAMA
  • #5 3850177
    jaszyd
    Poziom 10  
    Ocena: 18
    Sprawdź dysk twardy
  • #6 3850194
    serwisor
    Poziom 29  
    Ocena: 164
    kolego, w pierwszej kolejności bez sprawdzania sprzętu sprawdź temperature, i nie patrz tylko na tą jaka jest, ale też jaka jest ustawiona jako wyłączenie awaryjne w BIOSie, bo często to jest problem że ktoś ci przestawi, albo coś sie samo przestawi ale to rzadko, i potem wlśnie takie artefakty sie dzieją
  • #7 3850332
    basman123
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    a ja mam moze glupia podpowiedz. ale ostatnio mialem dokladnie to samo i winna byla kamera internetowa podlacza pod zlacze USB. usun wszystko co masz podlaczone pod USB i zobacz wtedy
  • #8 3850948
    mazzji
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    sprawdź ram jak bedzie ok to spróbuj zresetować ustawienia biosu

Podsumowanie tematu

✨ Komputer z procesorem Celeron 2,8 GHz, 1 GB RAM, płytą główną ASRock i systemem Windows XP SP2 restartuje się podczas próby logowania użytkownika. Problem nie ustępuje po wymianie kabla SATA do dysku 160 GB. Proponowane rozwiązania obejmują test pamięci RAM programem Memtest86, sprawdzenie dysku twardego, monitorowanie temperatury i ustawień awaryjnego wyłączania w BIOS-ie, reset BIOS-u do ustawień fabrycznych oraz wyeliminowanie urządzeń USB, które mogą powodować konflikty, np. kamerę internetową. Sugerowano również sprawdzenie zasilacza, gdyż przy większym obciążeniu karty graficznej może nie dostarczać stabilnego napięcia, co skutkuje restartami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA