logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć tubę basową w bagażniku VW Golf? Kabelki, wzmacniacz, opóźnienia?

dybcio28 02 Maj 2007 13:17 60881 3
REKLAMA
  • #1 3841247
    dybcio28
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam mam pytańko postanowiłem sobie podłączyć tube w bagażniku w VW GOLF, tak żeby troche mnie głowa pobolała,a mianowicie czy mam poprowadzić kabelki z wyjścia czincz radyjka i zamontwać wzmacniacz w bagarzniku czy też zamontować go gdzieś w pułce z przodu i pociągnąć kabelki głośnikowe.Może wydać się to komuś śmieszne ale pytam dlatego bo niewiem czy niebędzie jakiś dużych strat na kablu i związanych z tym opużnień na głośniku niskotonowym.Jak ktoś się w taki żeczy bawił to może mi doradzi jak najlepiej z tego wybrnąc.Z góry dzięki za wszystki posty i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3841356
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 485
    Do podłączenia tuby pasywnej(bez wzm.) potrzebujesz okablowanie (chinche, kabel głośnikowy do podłączenia tuby, kabel prądowy), bezpiecznik.etc. no i wzmacniacz.
    Wzmacniacz montujesz w bagażniku najczęściej przykręca się go do tylnego siedzenia. Doprowadzasz przewody, od radia do wzmacniacza chinch z dodatkowym REM.( tzw. odpał), przewód prądowy z akumulatora do wzmacniacza.(na przewodzie tym musi być założony bezpiecznik zaraz obok akumulatora)
    Masę do wzmacniacza bieżemy gdzieś z okolic bagażnika samochodu (np.spod siedzenia, zawsze jest jakieś miejsce gdzie można przykręcić się z masą do blachówy)
    Kable chowasz pod progiem.
  • REKLAMA
  • #3 3841418
    dybcio28
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    dzięki kolego za pomoc tak też zrobie a ten kabelek REM to jest ten kabelek od logiki zapłonu tzn. napięci idzie po przekręceniu stacyjki czy żle myśle
  • Pomocny post
    #4 3841457
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 485
    dybcio28 napisał:
    dzięki kolego za pomoc tak też zrobie a ten kabelek REM to jest ten kabelek od logiki zapłonu tzn. napięci idzie po przekręceniu stacyjki czy żle myśle

Ten przewód (rem), podłącza się z jednej strony do wzm. do wyj.REM, a od strony radia do wyjścia np. rem. lub np. power ant. Na przewodzie tym pojawia się napięcie w chwili włączenia radia, to napięcie sterujące dopiero odpala wzmacniacz.
    przeważnie jest on wmontowany w kablu chinch, jak go nie ma to obok kabla chinch kłądziesz dodatkowy przewód, w zupełności wystarczy fi 0,5
REKLAMA