logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skutecznie zabezpieczyć hasło GG przed programami do łamania?

adam_aa22 03 Maj 2007 09:52 5084 7
REKLAMA
  • #1 3843733
    adam_aa22
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Chciałbym zabezpieczyc swoje hasło GG no komputerze tak, aby nie dało sie go złamać pierwszym lepszym programikiem do łamania haseł GG.
    Na moim komputerze w pracy jest zrobione cos takiego ponieważ podczas próby złamania hasła tym programem do łamania haseł GG wyskakuje ostrzeżenie ze mniej wiecej tej trosci "nie mozna znależć lub zidentyfikowac producenta i program zostanie zamknięty" co własnie uniemożliwia "wydobycie" hasła.
    Chciałbym zrobić u siebie w domu cos takiego zeby nikt mi sie nie włamal na moje konto.
    Jak to zrobić?/ A może jest jakis iny sposób?
    Z góry bardzo dziękuje za pomoc!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3843844
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3843848
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 545
    Proste i skuteczne zabezpieczenie to nigdy nie pozwolić na zapamiętanie hasła w programie, już na etapie dodawania profilu użytkownika należy odznaczyć tą opcję.
  • #4 3844985
    adam_aa22
    Poziom 12  
    Chłpaki dzieki za podpowiedz, macie po punkciku. Lechoo, a co jesli mam juz na kompie zarejestrowany swój profil?? Czy wysrarczy odinstalować GG i ponownie zalożyc swój profil nie zapamiętując hasła w programie??
  • REKLAMA
  • #5 3845278
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 545
    Z tego co pamiętam to po odinstalowaniu programu pliki prolifi pozostają. Można je usunąć ręcznie z katalogu:

C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika_Windows\Gadu-Gadu
  • REKLAMA
  • #6 3845381
    dedopl
    Poziom 27  
    Ocena: 58
    Osobiście po jednym incydencie z programem GG przesiadłem się na Konnekta i już po zmartwieniach
    Nie twierdze że konnekt jest jakiś rewelacyjny, ale jako sprawdza się również przez to że ma niezliczona ilość wtyczek, dodatków,oraz obsługuje Tlen,Jabbera itd.
  • Pomocny post
    #7 3846741
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Cytat:
    co jesli mam juz na kompie zarejestrowany swój profil?? Czy wysrarczy odinstalować GG i ponownie zalożyc swój profil nie zapamiętując hasła w programie??

W ustawieniach użytkownika można wyłączyć zapamiętane hasło - odinstalowywanie programu to jak strzelanie z armaty do muchy
  • #8 3847186
    adam_aa22
    Poziom 12  
    Dzieki jeszcze raz wszystkim!! Odinstalowałem GG , usunąłem ten plik o którym pisał lechoo i teraz wszystko gra :) Pozdrawiam!!

Podsumowanie tematu

✨ Aby skutecznie zabezpieczyć hasło do komunikatora Gadu-Gadu (GG) przed programami do łamania, zaleca się nie pozwalać na zapamiętywanie hasła w kliencie GG już na etapie konfiguracji profilu użytkownika. W przypadku istniejącego profilu, odinstalowanie programu GG nie wystarczy, ponieważ pliki profilu pozostają na dysku i mogą zawierać zapisane hasło. Należy ręcznie usunąć katalog z danymi użytkownika, np. w systemie Windows ścieżka to: C:Documents and SettingsNazwa_Użytkownika_WindowsGadu-Gadu. Alternatywnie można rozważyć korzystanie z innych klientów komunikacyjnych, takich jak Konnekt lub Jabber, które oferują większe możliwości zabezpieczeń i obsługę wielu protokołów. Wyłączanie opcji zapamiętywania hasła w ustawieniach użytkownika jest prostym i skutecznym sposobem ochrony konta przed nieautoryzowanym dostępem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA