logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon BJC 4000 - wózek z tuszem zatrzymuje się na środku, LED ON-LINE miga

kris 5000 12 Paź 2003 17:40 2011 9
REKLAMA
  • #1 358540
    kris 5000
    Poziom 2  
    Dostałem drukarke ale po jej zajnstalowaniu drukarka nie odpowiada ,mruga LED "ON-LINE" a wuzek z tuszem stoj na środku i wcale nie wchodzi do czyszczenia. po wyłączeniu wuzek troche pojeździ i staje na środku . CZy coś z tej drukarki jeszcze może być CZy nadaje się tylko na ZŁOM ? prosze o pomoc ! z poważaniem Kris
  • REKLAMA
  • #2 358553
    Seeker
    Poziom 11  
    Witaj, prawdopodnie masz uszkodzony zasobnik z tuszem, lub zabrudzone styki karetki (te styki miedzy zasobnikiem a karetka). Najpierw sprobuj je wyczyscic paleczka do uszu zamoczona w spirytusie (te na zasobniku tez), jezeli to nie pomoze to sprobuj wymienic zasobnik na nowy. Nie jest to jeszcze taki straszny koszt. Jezeli to nie pomoze to jest (prawdopodobnie) uszkodzona karetka lub tasma karetki lub elektronika, a w tych trzech przypadkach juz sie nie oplaca naprawiac. Taniej jest kupic nowa drukarke.

Pozdrowienia Seeker
  • #3 358566
    kris 5000
    Poziom 2  
    Czyszczenie nic nie pomogło dalej mruga dioda a wuzek troszke się ruszy i nie wchodzi na gąbke
  • REKLAMA
  • #4 358875
    stan
    Poziom 26  
    Ocena: 180
    Na 90% uszkodzona jest głowica - to częsty przypadek.
  • #5 360662
    MaxMaj
    Poziom 16  
    Ocena: 67
    uszkodzona glowica. :cry:
  • #6 362806
    kris 5000
    Poziom 2  
    Dzięki za podpowiedz a ile takie cudo może kosztować i gdzie można dostać najtaniej , czy jest sens ładować w to kase ? ........
  • REKLAMA
  • #7 362938
    stan
    Poziom 26  
    Czarny BJC 20 kosztuje ok. 100zł. Można kupić czasem kartridż za 5 zł i uzupełnić tusz. Mam 4550 (format A3 do schematów) i uzupełniałem już z 5 razy -i działa!.
  • REKLAMA
  • #8 371207
    micro
    Poziom 20  
    Ocena: 47
    Nic nie piszesz o sygnałach dźwiękowych.Takie zachowanie może być spowodowane przepełnieniem "spluwaczki ".Trzeba wtedy wykonać reset pamięci.Tak miałem w mojej BJC-4550.
  • #9 373777
    kris 5000
    Poziom 2  
    Micro podpowiesz jak mogę zresetować pamięć w tej drukarce . jeszcze jedno win Xp powinien drukarke zainstalować automatycznie po podłączeniu jej do gniazd a tego nie czyni może coś z elektroniką
  • #10 374134
    stan
    Poziom 26  
    Tu masz wszystko
    Załączniki:
    • c.rar (835.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Drukarka Canon BJC 4000 po instalacji nie reaguje, dioda "ON-LINE" miga, a wózek z tuszem zatrzymuje się na środku i nie przechodzi do cyklu czyszczenia. Możliwe przyczyny to uszkodzony zasobnik z tuszem lub zabrudzone styki karetki, które należy wyczyścić alkoholem izopropylowym. Jeśli to nie pomoże, prawdopodobnie uszkodzona jest głowica drukująca, karetka, taśma karetki lub elektronika, co zwykle oznacza nieopłacalność naprawy. W przypadku przepełnienia zbiornika na zużyty tusz ("spluwaczka") konieczny jest reset pamięci drukarki. Użytkownik pytał o możliwość resetu i koszty wymiany głowicy. W dyskusji pojawiły się także modele Canon BJC 20 i BJC 4550 jako odniesienia do cen i eksploatacji. System Windows XP nie zawsze automatycznie instaluje sterowniki do tego modelu, co może wskazywać na problemy z elektroniką.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA