logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon BJC6200 - Rozmazywanie druku i problemy z kolorami po wymianie tuszu

kowal510 01 Lip 2004 01:02 951 5
REKLAMA
  • #1 720373
    kowal510
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Po wymianie tuszu czarnego zaczeła rozmazywać druk ,przechylać litery lub nie dodrukowywać lini czyżby głowica?.Głowica moczona napewno drożna i drukarka była resetowana.Drugi problem też po wymianie tuszy ale kolor , czerwony ok, niebieski ok, a zamiast czystego żółtego to pomieszany z niebieskim? i głowica też drożna. czy ktoś ma jakiś pomysł.
  • REKLAMA
  • #2 720528
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 136
    ile wydruków zrobiły głowice?? (maj przeciez określoną żywotność) sama drożność dysz nie załatwia sprawy zużuwają sie przecież inne elementy.. jeśli nie masz jeszcze serwisówki to jest tu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic41945.html#482579
  • REKLAMA
  • #3 721290
    kowal510
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Mam serwisówkę ,ale byłem zbyt gorliwy i wykasowałem eprom przed wydrukowaniem strony serwisowej.Jesli chodzi o wydruk pogorszyło się to momentalmie z kopii na kopię.
  • REKLAMA
  • #4 722146
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 136
    hm zazwyczaj tak się dzieje jak coś pąka.. widziałem już pęknięte głowice epsona do których tylk ozakładano tusz, żeby było śmieszniej pęknięte był kanały które dostarczają tusz do konkretnych dysz, być może u Ciebie stało się podobnie.. jakbyś był z okolic olsztyna to mógł bym Ci pomóc w ten sposób że podmienili byśmy głowice (mam akurat taką drukarkę od klienta z tym że ta w ogóle nie drukuje mimo że założone nowe głowice w innej drukarce głowice drukują) i trochę ta drukarka myślę że eszcze postoi
  • REKLAMA
  • #5 725010
    loki21
    Poziom 12  
    Witam Was podobny problem mam z S820D po wymianie tuszu czarnego druk pogorszył sie diametralnie. Głowica jest przedmuchana niestety druk jak został tak jest kiepski.
    Pozdrawiam
  • #6 789982
    PawełS
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    miałem podobny problem z Canon BJC 3000. pomogło ponowne zainstalowanie sterowników.
REKLAMA