Chcę zrobić coś takiego, żeby po kliknięciu w jakąś pozycję z listboxa wyskakiwało nowe okienko dialogowe (coś w stylu jak to jest w gg)..najpierw chciałem poćwiczyć na zasadzie klikania w przycisk w głównym okienku dialogowym..zrobiłem to na takie zasadzie:
gdzie Okienka[] to jest tablica obiektów HWND...ale to nie działa..chciałem tak zrobić przez tablicę, żeby identyfikować te okna..żeby rozróżniać co w którym zostało zrobione, żeby z głównego okna można było coś przesłać do któregoś z tych potomnych (okien rozmów)..ale coś to nie działa..może jakiś inny pomysł?? i jeszcze jedno pytanko..jak zrobić funkcję obsługujące wiadomości w takich okienkach potomnych, bo też nie wiem tego
Okienka[li]=CreateWindow(okienka, "okno", WS_OVERLAPPEDWINDOW,0, 0, 50, 70,hWnd, NULL, hInst, NULL);
li++;
ShowWindow(Okienka[li], SW_SHOW);
UpdateWindow(Okienka[li]);gdzie Okienka[] to jest tablica obiektów HWND...ale to nie działa..chciałem tak zrobić przez tablicę, żeby identyfikować te okna..żeby rozróżniać co w którym zostało zrobione, żeby z głównego okna można było coś przesłać do któregoś z tych potomnych (okien rozmów)..ale coś to nie działa..może jakiś inny pomysł?? i jeszcze jedno pytanko..jak zrobić funkcję obsługujące wiadomości w takich okienkach potomnych, bo też nie wiem tego