logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson Z600 - świeci czerwona lampka, telefon nie włącza się

stomtom 06 Maj 2007 13:23 2026 15
REKLAMA
  • #1 3854206
    stomtom
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    nie można go włączyć nawet na innej bateri - po podłączeniu do ładowarki świeci sie tylko czerwona lampka z boku telefonu,
    pozdro.
  • REKLAMA
  • #2 3854236
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    Posiadasz starego DIV'a vel Terminator?
  • #3 3854254
    stomtom
    Poziom 14  
    Mam N-Boxa+HWK, oraz kabel serwisowy do Sony Ericssonów
  • Pomocny post
    #4 3854298
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Tym raczej nic nie zrobisz. Gdybys mial Terminator'a to solucja dla Z200 (dla Z600 powinno byc tak samo) wyglada tak:

MUSI BYC WYKONYWANA DOKLADNIE JAK PONIŻEJ!!

1. Z UNLOCK menu zaznaczamy clear SP locks i Do Jobs
    2. Z REPAIR menu zaznaczamy remake CRC's (SCRC,DCRS1,DCRS2) i Do Jobs
    3. Z UNLOCK menu ponownie zaznaczamy clrear SP locks i Do Jobs
    4. Telefon wlaczy sie automatycznie (nie odlaczaj telefonu z kabla!!!)
    5. Wylacz telefon przyciskiem
    6. Wyciagnij baterie
    7. Odlacz telefon z kabla
    8. Wloz baterie, wlacz telefon z sim kartą

i telefon dziala.... :) Zadnym innym sprzetem tego raczej nie postawisz....

Zalaczylem plik do obslugi Terminatora. Kup taki stary sprzecik na allegro, ostatnio byl nawet za 30zl :P żadko bo żadko ale przydaje sie.... :)
  • REKLAMA
  • #5 3867231
    stomtom
    Poziom 14  
    zakupiłem tego DIV-a Terminatora jak dojdzie paczka to zobaczymy czy to pomoże temu trupkowi :)
  • #6 3885953
    stomtom
    Poziom 14  
    ten DIV nic nie daje rady! telefon nie reaguje, po co ja to kupowałem ..heh....
  • #7 3886496
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Co znaczy nie daje rady. Ja mysle ze predzej umiejetnosci nie daja rady niz sam DIV.

Wklej loga....z softu.
  • #8 3886948
    stomtom
    Poziom 14  
    wogóle brak komunikacji, nie reaguje na power - podłączyłem potem sprawnego Z600 i mi go zczytało ale tego co tylko czerwona lampka świeci nie chce za skarby świata!
  • #9 3886974
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Podlacz telefon bez bateri, wcisnij pierwsza rzecz w sofcie wedlug tej instrukcji co Ci podalem, daj Do Jobs i wloz baterie.

Jesli tak nie pojdzie to wkladaj i wyciagaj baterie i tak non stop az zalapie.

Czekam na info...
  • REKLAMA
  • #10 3887239
    stomtom
    Poziom 14  
    już próbowałem i nie idzie - na różnych wersjach DIV wywala komunikat: ERROR lub Phone not power up
  • #11 3887253
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Przeczysc styki w fonie, kazdy pin osobno igla + spirytus lub jakis perfum ;P i sproboj ponownie.....

A czy jestes pewny w 100% ze bateria jest naladowna?
  • REKLAMA
  • #12 3891548
    stomtom
    Poziom 14  
    bateria naładowana na innym tel., styki czyściłem też, nawet przełożyłem od sprawnego tel. gniazdo całe, czyściłem także na płycie styki, wygrzałem układy na płycie i dalej dupa! coś padło napewno tylko co
  • #13 3891575
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Takze usterka HW. Ja nie naprawiam HW takze nei pomoge.
  • #14 3984906
    wojtek krasucki
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    też mam małą hece z z200, telefon przyniesiony na naprawe łącza sim.na koniec zrobiłem loka cruiserem i tel. sie wysypał wrzuciłem mu fula też trup tzn klawisze nie działały. zrobiłem naprawe divem i dalej klawisze nie działają,działa tylko on/off.niewiem czy dalej kombinować z softem czy patrzeć hw,jakieś sugestie?
  • #15 4005194
    newchief
    Poziom 28  
    Ocena: 20
    Witam, ja miałem podobny prioblem z k608i tez juz załamywałem rece baterii zuzylem z 5 a tu co sie okazało ? convert to RED oraz Reapir EROM..i wstał nie wiem czy to cos pomoze ale w tym k608i rowniez swiecila mi ta czerwona dioda..
  • #16 4005449
    wojtek krasucki
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    u mnie okazało się ,że problem był na płycie soft ok

Podsumowanie tematu

✨ Sony Ericsson Z600 nie włącza się, a po podłączeniu do ładowarki świeci się tylko czerwona lampka. Próby uruchomienia telefonu na innej baterii nie przyniosły efektu. Użytkownik próbował naprawy za pomocą urządzenia DIV (Terminator) i oprogramowania serwisowego, wykonując procedury odblokowania i naprawy CRC, jednak telefon nie nawiązywał komunikacji i wyświetlał błędy typu "ERROR" lub "Phone not power up". Czyszczenie styków, wymiana gniazda baterii oraz podgrzewanie układów na płycie głównej nie rozwiązały problemu. Wskazano, że usterka ma charakter sprzętowy (HW) i nie jest możliwa do naprawy programowej. W dyskusji pojawiły się także podobne problemy z modelami Z200 i K608i, gdzie w niektórych przypadkach pomogła naprawa oprogramowania (np. konwersja do RED, naprawa EROM), jednak w przypadku Z600 problem najprawdopodobniej leży w uszkodzeniu hardware.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA