logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić lub gdzie kupić lokalizator i identyfikator przewodów?

slawc 13 Paź 2003 12:29 3951 4
REKLAMA
  • #1 359499
    slawc
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Poszukuję schematu lub do kupienia lokalizatora i identyfiaktora przewodów. w sprzedaży to coś takiego http://www.grand.lublin.pl/bisys/telekom/akcesoria/pe701k.htm
    może da się to zrobić samemu??

nie interesuje mnie tester kabli UTP

Przeniesiony z "szukam schematu..." <gorg>
  • REKLAMA
  • #2 362746
    Borowima
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Właśnie rozbieram to cacko pewnie coś w nim znajdę jak wykombinuje schemat dam znać. Gdybyś wpadł na coś lepszego wyślij borowima(_at_)wp.pl .

Pracuję w firmie utrzymującej sieć dla TPSA i posiadamy 1 egzemplarz lokalizatora (mam zamówienie na cztery następne, jeśli znajdziesz tanie urządzenia podobnego typu pisz adres j/w.
    nara marek Borowiak Milicz
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 390220
    Borowima
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Udało mi się dzisiaj uruchomić generator na 1 lub jak ktoś woli zbawę dwóch układach CD4069 zasilanych baterią 6F22( prąd około 1,5 mA" 8) .
    Za lokalizator narazie posłużył mi wzmacniacz od starego radio-odtwarzacza samochodowego (TAPE PLAY), zamiast głowicy wstawiłem kawałek przewodu i generator słychać w odległości ok 10 cm.
    Moim zdaniem sukces ale to jeszcze nie to, wzmacniacz pobiera ponad 150 mA.
    Zastanawiam się nad urzyciem wzmacnacz operacyjnego 741, tarnzystora MOSFET i głośniczka od URMETA jako sygnalizatora.
    Jak skończę dostaniesz pełny sprawdzony schemat (ach te eksperymenty spaliłem po drodze 2 układy 4069 oczywiście z odzysku pada 1 inwenter w generatorze.

Znalazłem też inne rozwiązanie gotowy schemat o nazwie "PIES NA KABLE", nie pamiętam gdzie to jest ale spytaj w wyszukiwarce pewno znajdzie ( :?: COŚ ).

Marek Borowiak
REKLAMA