logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp VC K88 - kaseta wciągana i wypluwana, czyszczenie i wymiana pasków nie pomogły

ziutek2002 13 Paź 2003 21:34 2498 6
REKLAMA
  • #1 360286
    ziutek2002
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    Po włożeniu kasety, mechanizm wciąga ją , a następnie wypluwa. Nieraz wszystko jest w porządku i mechanizm działa poprawnie. Wyczyściłem czujniki oraz wymieniłem paski od ładowania(2 sztuki). Nadal to samo. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 363081
    ELEKTRON2
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    spróbuj wyczyścić przełącznik pozycji często ścieżki śniedzieją , sprawdź krańcówki
  • REKLAMA
  • #3 363325
    sledzik6
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    hmm...moze masz cos z kablami albo wtyczką od szuflady sprawdz moze jakis styk jest przerwany i raz dziala a raz nie....ale z pewnościa to może być cos z szufladą
  • REKLAMA
  • #4 364312
    artjab
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Według mnie to jednak pasek. Spróbuj jeszcze jeszcze raz rozłożyć i złożyć mechanizm ładowania. Nowy pasek musi być orginalny, jeżeli będzie za długi to będzie się ślizgał. Przy tym mechaniźmie jest pare kółek, jedno ze sprężynką i tam można łatwo się pomylić ze złożeniem. Nie pamiętam szczegółów bo naprawiałem to ostatnio 2 lata temu.
    Zobacz https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic69443.html
    Nie wiem czy w tym modelu jest to tak samo ale może ci to coś pomoże.
  • REKLAMA
  • #5 398193
    redeck
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    A ja uwazam ze Elektron2 ma racje ja bym stawial na przelacznik
  • #6 398209
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 539
    Nie wiem czy jest sens doradzać kiedy autor tematu ziutek2002 nie odzywa się przez miesiąc czasu.
  • #7 738024
    ziutek2002
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    Problem faktycznie tkwil w przelączniku funkcyjnym. Dziekuję kolegom wyżej za podpowiedzi. Co do zwloki z odpowiedzią na mój post to faktycznie glupio to wygląda ale kolega OLDBOY musi zrozmieć, że niektórzy ludzie wyjeżdrzają z kraju w różnych okresach czasu i niezeleżnie od nich chcąc pracować w swojej firmie co nie oznacza, że olewa się pomoc pozostalych kolegów. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył mechanizmu wciągania i wypluwania kasety w magnetowidzie Sharp VC K88. Pomimo czyszczenia czujników i wymiany pasków napędowych, problem nadal występował. Wskazano możliwe przyczyny, takie jak zabrudzenie przełącznika pozycji, uszkodzenie krańcówek, przerwy w połączeniach kablowych lub wadliwy styk w szufladzie kasety. Zwrócono uwagę na konieczność użycia oryginalnych pasków o odpowiedniej długości oraz prawidłowy montaż mechanizmu z uwzględnieniem sprężyn i kółek. Ostatecznie problem został rozwiązany poprzez naprawę lub wymianę przełącznika funkcyjnego, co potwierdziło skuteczność wskazówek dotyczących elementów mechanicznych i elektrycznych odpowiedzialnych za prawidłowe działanie mechanizmu ładowania kasety.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA