logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 - jak naprawić klawiaturę po zalaniu piwem? Koszty części?

kkrzysiu 08 Maj 2007 14:11 1020 7
REKLAMA
  • #1 3861816
    kkrzysiu
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam, wczoraj troszkę piwka wylało mi się na klawiaturkę w Motoroli V3. Po natychmiastowym wytarciu nie działa mi przycisk '3' i ciężko chodzi '6'. Co mogę z takim fantem zrobić? Jaki może być koszt części? Czekam na porady.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3861840
    mixtel
    Poziom 17  
    mozliwe ze bedzie tasma do wymiany zanies do seriwsu bo motorola to nie telefon na domowe naprawy
  • REKLAMA
  • #3 3861865
    kkrzysiu
    Poziom 10  
    A ile taka taśma może kosztować np na Alle...?
  • Pomocny post
    #4 3861868
    mixtel
    Poziom 17  
    to sobie zobacz tego za Ciebie nie zrobie
  • Pomocny post
    #5 3862087
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    A przeczyściłeś te styki na taśmie?? Jak piwo zaschnie robi się taka powłoka i może nie być przejścia...
  • REKLAMA
  • #6 3867192
    kkrzysiu
    Poziom 10  
    a taśma ma jakąś konkretną nazwę?
  • REKLAMA
  • #8 3869314
    kkrzysiu
    Poziom 10  
    A dlaczego mam zapłacić 70 zł? Przecież taka część na allegro kosztuje 30 zł ...

Podsumowanie tematu

✨ Po zalaniu klawiatury telefonu Motorola V3 piwem, przycisk '3' przestał działać, a przycisk '6' działał z oporem. Możliwą przyczyną jest uszkodzenie lub zabrudzenie taśmy łączącej klawiaturę z płytą główną. Zaleca się oddanie telefonu do serwisu GSM, gdyż naprawa wymaga wymiany lub oczyszczenia taśmy, co jest trudne do wykonania samodzielnie. Taśma do Motoroli V3 jest dostępna na aukcjach internetowych, np. Allegro, w cenie około 30 zł. Koszt usługi serwisowej wynosi około 70 zł. W przypadku zaschnięcia piwa na stykach taśmy może powstać izolująca powłoka, którą można próbować wyczyścić, aby przywrócić prawidłowe działanie klawiatury.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA