logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dobrać mikser? Podłączenie keyborda, gitar i mikrofonów

drucik1 09 Maj 2007 12:34 2091 3
  • #1 3865309
    drucik1
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Mam kamerę pogłosową działa ok. Potrzebny jest mi jeszcze do zestawu mikser. Chcę podłączyć keybord, dwie gitary i trzy mikrofony. Nie mam pojęcia jak zgrać to wszystko aby mikrofony działały z echem. Kamera ma jedno wej. i wy(-) , wy (+). Jesli ktoś ma w tym temacie doświadczenie to proszę niech mi pomoże. Nie chcę kupić czegoś co mi się nie przyda.

Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Audio. [hefid]
  • #2 3866437
    William Bonawentura
    Poziom 34  
    Ocena: 618
    Opcja pierwsza, najtańsza - mikser z jedną szyną AUX post, do niej włączysz efekt (i poślesz do niego sygnał tylko z mikrofonów)

Opcja druga, mikser z jedną szyną AUX post (j.w.) i jedną AUX pre - podłączysz do niej monitor dla wokalistów
  • #3 3872642
    maniak dużych mocy
    Poziom 18  
    To ja do takiego zadania polecił bym Sondcraft EPM 8. W takim mixerku masz wszystko co Ci potrzeba. Ma On 8 wejść mikrofonowych + 2 wejścia stereo, do których możesz podłączyć keyboard. Ma on dwa auxy, w jeden wpinasz kamere pogłosową. A z drugiego Auxa możesz wyprodukować sobie mix do monitora scenicznego, utawiajac poziomy na poszczególnych kanałach. Te cacko ma jeszcze Insert na sumie w który mozna wpiąć korektor, bądź procesor dynamiki. . Jeżeli nie potrzebujesz tylu kanałow to jest jeszcze jego młodszy brat EPM 6. Kup go a nie pożałujesz, gwarantuje.

Pozdrawiam.
  • #4 9975344
    drucik1
    Poziom 11  
    dziekuję za odpowiedzi
REKLAMA