logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór aparatu cyfrowego w budżecie 1000-1500 zł - rekomendacje i testy

biedrek 12 Maj 2007 11:51 2494 6
REKLAMA
  • #1 3876153
    biedrek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam mam kupic aparat cyfrowy, ale nie wiem który :/ Czy ktoś mógłby polecic mi jakąś cyfrówkę? ew. dobrą stronę z testami danych cyfrówek. Z góry dzięki ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3877206
    wilde_hilde
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    Poczytaj: www.fotopolis.pl

Udanych zdjęć!
  • #4 3878193
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Fajny jest według mnie Sony H5, H7, ale i Canon S3 ma bajer przydatny w postaci obrotowego ekranu LCD, Olympus SP-550 (trochę droższy) i Lumix FZ8... wybrać można i porównać na stronie www.e-cyfrowe.pl , sklep np. www.agito.pl a ceny porównać na www.ceneo.pl , www.sknerus.pl
    Wybór na pewno jest zależny od tego co planujesz tym cackiem robić, do zdjęć makro Canon i Olympus (0-1cm), Sony 2cm, Panasonic od 5cm... różnic trochę jest, wybór trudny. Chyba że masz jakieś swoje preferencje lub np. karty pamięci do których chciałbyś dobrać aparat...
  • REKLAMA
  • #5 3878421
    WITEK1952
    Poziom 28  
    Ocena: 388
    Witem.tez sie wypytywałem Sony czy Panasonic.Wyszło,że Sony ma lepszą matrycę.
  • REKLAMA
  • #7 3888737
    djstrobo
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Za 900 zl kupilem uzywany komplet z olympus e-10. Jestem zadowolony z zakupu. Jesli interesuje Cie fotografia artystyczna a nie tylko focenie rodzinnych imprez to zastanow sie nad uzywana lustrzanka cyfrowa.
    Moje pierwsze zdjecia umiescilem tu: www.djstrobo.com/galeria/ .
    Przykladowa fotka:
    Wybór aparatu cyfrowego w budżecie 1000-1500 zł - rekomendacje i testy
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji dotyczącej wyboru aparatu cyfrowego w budżecie 1000-1500 zł pojawiły się rekomendacje modeli takich jak Sony H5, H7, Canon S3 z obrotowym ekranem LCD, Olympus SP-550 oraz Lumix FZ8. Wskazano, że wybór aparatu zależy od planowanego zastosowania, np. do zdjęć makro lepsze są Canon i Olympus (odległość ostrzenia 0-1 cm), Sony (2 cm) oraz Panasonic (od 5 cm). Polecano również serwisy z testami i porównaniami aparatów, takie jak fotopolis.pl, e-cyfrowe.pl, agito.pl, ceneo.pl i sknerus.pl. Jeden z uczestników zasugerował rozważenie używanej lustrzanki cyfrowej, np. Olympus E-10, jako alternatywy dla aparatów kompaktowych, zwłaszcza dla osób zainteresowanych fotografią artystyczną. Wspomniano także o aparacie Fuji S6500. W kontekście jakości matrycy Sony oceniono pozytywnie w porównaniu do Panasonica.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA