logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilnie poszukuje schematu instalacji wyświetlacza w oplu!

edimax2 12 Maj 2007 17:36 3114 4
REKLAMA
  • #1 3877291
    edimax2
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam!
    Nie moge nigdzie znalezć opisu instalacji wyświetlacza w oplu corsie z 2003r.
    Te które znalazłem nie pasują w żaden sposób kolorom kabelków w tym modelu opla.Kolory przewodów to: brązowo biały,brązowo niebieski,brązowo szary,brązowy ,biały i zielony.Szukam pinów SDA ,SCL,MRQ które odpowiadają tym kolorom.Proszę o pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 3879995
    kwok
    Poziom 40  
    Ocena: 1339
    faktycznie kolory przewodów mogą się nie zgadzać (wczoraj podłączalem wyświetlacz od Astry F i SCL, MRQ, SCA miały ten sam kolor) więc się kolorami nie sugeruj Jedno co jest pewne to tylko to że brązowy to minus zasilania Poprawną odpowiedź i rozwiązanie problemu możesz znaleść na
    http://www.studio24.prv.pl/
    Są tam schematy podłączeń oplowskich wyświetlaczy
    Pomocne w rozwiązaniu problemu mogłyby być informacje co konkretnie robisz (wymieniasz wyświetlacz czy jest ci potrzebny do czegoś innego czy masz taką Astrę "pod ręką")
  • REKLAMA
  • #3 3880138
    edimax2
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mam radyjko CDR2005 chce go zamontować w corsie z 2003r ale sa problemy z tymi pinami pod wyswietlacz.Na tej kości w samochodzie sa przepięte w inne miejsca niż pokazuje to schemat na radyjku.No i te kolory kabli od wyświetlacza nie pasują w żaden sposób z tymi opisami ze strony studio 24.
  • REKLAMA
  • #4 3903076
    kwok
    Poziom 40  
    sory za długą nieobecność
    szukałem troszkę info dla ciebie ale niestetyu jest z tym problem
    jedyne co znalazłem to schemat corsy http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/14548/Opel_Astra%20F.html
    myślę że jeśli znasz numery wyprowadzeń z radia to wyświetlacz możesz wyciągnąć i po prostu "przedzwonić" przewody a schemat ci w tym pomoże
    życzę powodzenia

Dodano po 4 [minuty]:

masz jeszcze to
    Załączniki:
    • TID - Connector.pdf (57.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 3903113
    kwok
    Poziom 40  
    po krótkiej analizie stwierdzam że jak nie przedzwonisz to się nie dowiesz
    powodzonka
REKLAMA