Witam wszystkich na forum i ponownie prosze o pomoc w następujacym temacie,w Was ostatnia nadzieja.Mój problem dotyczy przesyłu i odczytu danych w programie napisanym w visual basicu,w program który siedzi w atmedze wysyła do PC takie dane:
print "temperatura1";tmp1
print "temperatura2";tmp2
print "temperatura2";tmp3
w hyper terminalu odczyt jest następujący:
temperatura1 22
temperatura2 30
temperatura3 20
wszystko narazie ok,ale mój problem sie zaczyna w moim programie który napisałem w visual basicu do odczytu danych z atmegi,wstawiłem 3 okna tekstowe i kompletnie nie wiem jak rozdzielic te dane aby w kazdym oknie tekstowym pojawiała sie oddzielna temperatura,wszystkie te dane narazie są wyswietlane w jednym oknie tekstowym,może znajdzie sie jakis specjalista od visual basica który mi pomoże,za co serdecznie dziękuje.
print "temperatura1";tmp1
print "temperatura2";tmp2
print "temperatura2";tmp3
w hyper terminalu odczyt jest następujący:
temperatura1 22
temperatura2 30
temperatura3 20
wszystko narazie ok,ale mój problem sie zaczyna w moim programie który napisałem w visual basicu do odczytu danych z atmegi,wstawiłem 3 okna tekstowe i kompletnie nie wiem jak rozdzielic te dane aby w kazdym oknie tekstowym pojawiała sie oddzielna temperatura,wszystkie te dane narazie są wyswietlane w jednym oknie tekstowym,może znajdzie sie jakis specjalista od visual basica który mi pomoże,za co serdecznie dziękuje.