logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Oki Microline 520 - test drukarki, karetka brudzi papier, brak druku

zborek82 14 Maj 2007 16:24 1173 4
REKLAMA
  • #1 3883816
    zborek82
    Poziom 19  
    Ocena: 115
    Witam. Mam tego typu problem z tą drukarką że papier pobiera ok tylko że jak jej zadaje test (trzymam "quiet" i włączam) to karetka trochę pojeździ i pobrudzi na kartce pasek kilku milimetrowy(nie słychać żeby igły chodziły) po czym wypluwa kartkę. Czego to jest wina? podejżewam glowice ale nie będę jej zamawiał dopuki nie będę miał pewności bo jest za droga.....proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3884358
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    zborek82 napisał:
    Witam. Mam tego typu problem z tą drukarką że papier pobiera ok tylko że jak jej zadaje test (trzymam "quiet" i włączam) to karetka trochę pojeździ i pobrudzi na kartce pasek kilku milimetrowy(nie słychać żeby igły chodziły) po czym wypluwa kartkę. Czego to jest wina? podejżewam glowice ale nie będę jej zamawiał dopuki nie będę miał pewności bo jest za droga.....proszę o pomoc

Nie bardzo rozumiem - "pobrudzi na kartce pasek"
    Jedyną metodą nanoszenia obrazu w tym urządzeniu jest "wystukanie" właśnie igłami - obrazu na kartce. Ty napisałeś że nie słychac igieł?
    Czy brudzi samym przesuwaniem głowicy...???

Możesz też mieć problem ze sterownikami. Napisz coś więcej na te dwa zagadnienia które poruszyłem.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3884975
    bahet
    Poziom 23  
    Ocena: 42
    Włącz trzymając LF to zobaczysz wydruk.
  • REKLAMA
  • #4 3885283
    agatorn
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    zborek82 napisał:

Dobrze, że nie zamawiasz głowicy. Na razie sprawdź odległość głowicy od wałka. Jak głowica jest ustawiona za blisko, to właśnie objawia się w ten sposób. Wyregulujesz głowicę (to trudne, uprzedzam) i będziesz miał z bańki.
  • #5 3886971
    zborek82
    Poziom 19  
    Ocena: 115
    Głupia sprawa....banalna rzecz się okazała - po wymianie taśmy wszystko jest ok. Przepraszam że zawracałem głowę....
REKLAMA