logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet 4 - błąd W2 przy drukowaniu, testowa strona działa

jarbzyk 14 Maj 2007 16:29 1328 6
REKLAMA
  • #1 3883834
    jarbzyk
    Poziom 16  
    Ocena: 42
    Witam,jestem w posiadaniu leciwej, jednak jeszcze nie zużytej drukarki laserowej HP LaserJet 4,wszystko było ok,do czasu,gdy przy próbie drukowania wyskakuje błąd W2,(stronkę testową można bez problemu wydrukować)...szkoda bo drukarka ma około 3 tys. stron....będę wdzięczny za pomoc,sugestie.Pozdrawiam.Jarek
  • REKLAMA
  • #2 3883884
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    w tych maszynach nie ma błędu W2
    Proszę trzymając przycisk OnLine włączyć drukarkę wykonamy ColdResset
    i zobaczymy co pokaże
  • REKLAMA
  • #3 3884648
    jarbzyk
    Poziom 16  
    ...dzięki za pomoc,właśnie spróbowałem to zrobić i nie pomogło... niestety jest to samo,przy próbie wydrukowania jakiegoś dokumentu wyskakuje błąd W2 UNGULT.PERS.,próbowałem zainstalować na innym PC,różnych sterowników i to samo,stronkę z danymi o drukarce z pulpitu drukarki drukuje normalnie....
    może coś z pamięcią?
  • REKLAMA
  • #4 3885353
    agatorn
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    jarbzyk napisał:
    Witam,jestem w posiadaniu leciwej, jednak jeszcze nie zużytej drukarki laserowej HP LaserJet 4,wszystko było ok,do czasu,gdy przy próbie drukowania wyskakuje błąd W2,(stronkę testową można bez problemu wydrukować)...szkoda bo drukarka ma około 3 tys. stron....będę wdzięczny za pomoc,sugestie.Pozdrawiam.Jarek

W tych maszynach występuje błąd W2. Odwiedź tę stronę i zainstaluj ten sterownik. Powinno pomóc.
    http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupp...iesId=25487&mode=3&swLang=30&swItem=lj-6423-1
  • #5 3886852
    jarbzyk
    Poziom 16  
    ...nie wiem czy właściwy sterownik chcę zainstalować ...ściągam lj194pi,wypakowuje i w nowym katalogu nie mam ikony startowej do instalacji...dobrze to zrobiłem?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3887618
    agatorn
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    jarbzyk napisał:
    ...nie wiem czy właściwy sterownik chcę zainstalować ...ściągam lj194pi,wypakowuje i w nowym katalogu nie mam ikony startowej do instalacji...dobrze to zrobiłem?

Po pierwsze wywal sterownik, z którego korzystasz. Nie musi, ale może powodować konflikty na porcie. Potem "dodaj drukarkę", "z dysku", "przeglądaj". Tu podaj lokalizację, do której wypakowałeś, to co ściągnąłeś, kreator sam znajdzie określony plik *.ini, klikasz OK i następuje instalacja. Jeśli coś pominąłem, to dlatego, że dawno tego nie robiłem. Ale tak to mniej więcej wygląda. Oczywiście musisz mieć sterownik odpowiedni do Twojego systemu operacyjnego. Ten pasuje do win2000, nt4.
  • #7 3890617
    jarbzyk
    Poziom 16  
    Dzięki wielkie,wskazany sterownik pomógł !!! Pozdrawiam serdecznie i dzięki za sugestie.Jarek

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka laserowa HP LaserJet 4 zgłasza błąd W2 podczas próby drukowania dokumentów, mimo że strona testowa drukuje się poprawnie. Wstępne sugestie obejmowały wykonanie resetu ColdReset przez włączenie drukarki z przytrzymanym przyciskiem OnLine, co nie rozwiązało problemu. Błąd W2 UNGULT.PERS. pojawia się niezależnie od używanego komputera i sterowników. Zalecane było usunięcie obecnego sterownika i instalacja dedykowanego sterownika pobranego ze strony HP (sterownik lj194pi), odpowiedniego dla systemów Windows 2000 i NT4. Instalacja sterownika z wykorzystaniem opcji "dodaj drukarkę" i wskazania lokalizacji wypakowanych plików rozwiązała problem i umożliwiła prawidłowe drukowanie dokumentów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA