Zdaje sobie sprawę że na forum wiele razy temat był poruszany, ale chyba nigdy nie od tej strony, a mianowicie:
na początek moja konfiguracja komputera:
MB ASUS A7N8X nforce2 400ultra
CPU Athlon XP Barton 3200
grafika Radek 9550@9600
512DDR Elixir
zasilacz jak w tytule
Problem polega na tym iż mój super zasilacz zaczął piszczeć!
Na początku po zakupie piszczał tylko podczas uruchamiania komputera, teraz to już sie nasiliło, i piszczy przy większym obciążeniu podzespołów (konwersja), z tym że im dłużej komp jest obciążany piszczy ciszej. Najgorzej jest na początku.
Jestem pewny że piszczącym elementem jest zasilacz, w tej chwili pracuje poza obudową i łatwo to mogę stwierdzić.
Z całą pewnością mogę powiedzieć iż w budzie żadnych pisków!
Co najlepsze....Sprawdzałem go pod płytą głowna ECSa (nie pamiętam ID), Duron1400, Ge-force440, 256DDR, gdzie pracuje Forton 350 i...... zero piskow!
Podejrzewam że gryzie sie z moją płytą główną.
Moja zasiłka jest na gwarancji, ale głupio oddać sprzęt gdy okaże sie w serwisie ze nie piszczy?
A co wy myślicie? Co poradzicie?
TJT poprawiłem
na początek moja konfiguracja komputera:
MB ASUS A7N8X nforce2 400ultra
CPU Athlon XP Barton 3200
grafika Radek 9550@9600
512DDR Elixir
zasilacz jak w tytule
Problem polega na tym iż mój super zasilacz zaczął piszczeć!
Na początku po zakupie piszczał tylko podczas uruchamiania komputera, teraz to już sie nasiliło, i piszczy przy większym obciążeniu podzespołów (konwersja), z tym że im dłużej komp jest obciążany piszczy ciszej. Najgorzej jest na początku.
Jestem pewny że piszczącym elementem jest zasilacz, w tej chwili pracuje poza obudową i łatwo to mogę stwierdzić.
Z całą pewnością mogę powiedzieć iż w budzie żadnych pisków!
Co najlepsze....Sprawdzałem go pod płytą głowna ECSa (nie pamiętam ID), Duron1400, Ge-force440, 256DDR, gdzie pracuje Forton 350 i...... zero piskow!
Podejrzewam że gryzie sie z moją płytą główną.
Moja zasiłka jest na gwarancji, ale głupio oddać sprzęt gdy okaże sie w serwisie ze nie piszczy?
A co wy myślicie? Co poradzicie?
TJT poprawiłem