Witam
Mam takie radyjko do naprawy.
Podłączyłem dwa + i -. Podświetlenie działa. Na wyświetlaczu pojawiło się code ----. Napis zanika, pojawia się ponownie, pojawiają się jakiś dziwne znaki, to wszystko w krótkich odstępach czasu, około sekundy. Przy tak migającym wyświetlaczu wprowadziłem kod, radio go przyjęło, wyświetlacz dalej z błędami wyświetla.
Czy ktoś się już spotkał z takim uszkodzeniem. Jakaś propozycja, co sprawdzić.
Siedzi w nim procek - FORD 1998 760105BFKC104 .
Czy to jest ten sławny st92f120(150), czy to coś innego?
pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
Radio gra w miarę poprawnie. W trybie radia lub cd , wyświetlacz poprawnie wyświetla informacje, tylko co jakiś czas gaśnie wszystko i po chwili pojawia się z powrotem treść na wyświetlaczu.
Czy te radyjka tak mają, czy to w dalszym ciągu jego dolegliwość?
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
Mam takie radyjko do naprawy.
Podłączyłem dwa + i -. Podświetlenie działa. Na wyświetlaczu pojawiło się code ----. Napis zanika, pojawia się ponownie, pojawiają się jakiś dziwne znaki, to wszystko w krótkich odstępach czasu, około sekundy. Przy tak migającym wyświetlaczu wprowadziłem kod, radio go przyjęło, wyświetlacz dalej z błędami wyświetla.
Czy ktoś się już spotkał z takim uszkodzeniem. Jakaś propozycja, co sprawdzić.
Siedzi w nim procek - FORD 1998 760105BFKC104 .
Czy to jest ten sławny st92f120(150), czy to coś innego?
pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelkie sugestie.
Radio gra w miarę poprawnie. W trybie radia lub cd , wyświetlacz poprawnie wyświetla informacje, tylko co jakiś czas gaśnie wszystko i po chwili pojawia się z powrotem treść na wyświetlaczu.
Czy te radyjka tak mają, czy to w dalszym ciągu jego dolegliwość?
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie.