logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford 7000 RDS - zanikający wyświetlacz, podświetlenie działa, treść ledwo widoczna

binis 30 Sie 2006 09:54 2300 4
REKLAMA
  • #1 2968485
    binis
    Poziom 22  
    Ocena: 43
    Żadne 2 masy i żadne 2+. Podczas jazdy zniknęła treść wyświetlacza. Zdjęli kleme. Wprowadzili kod na pałe i udało się. Podświetlenie jest. Na stole przy oświetleniu lampy pod pewnym kątem (lekko od dołu i z boku) treść była minimalnie widoczna. Zdjąłem panel , wypiąłem 2 wtyczki dotyczące wyświetlacza obejrzałem płytke z ledami. Dalej za pieprzoną tasiemke z napylonymi sześcioma scieżkami nie sięgałem. Poskładałem wszystko razem i zajarał prawidłowo. Dodam iż podczas jazdy właścicielowi też raz wyświetlał prawidłowo. Prosze o jakieś sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 2968709
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 285
    Spytaj gościa czy nie potraktował radia szprejem do konserwacji kokpitów.
    Miałem pare razy taki numer - skończyło się klejeniem drutów do szkła wyświetlacza.
  • REKLAMA
  • #3 3902002
    zamich
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam!!!

Czym klejić ta tasme jak oderwe ja od wyświetlacza to mogę swobodnie przyklejic druty metalowe do wyswietlacza?? Jakiego kleju uzyc?? prosże o pomoc bo na błedy niemam czasu anie kasiorki.
  • REKLAMA
  • #4 3902158
    groovy
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    zagadaj do mnie na gg bo wlasnie skonczylem robić taki wynalazek :) podziele sie spostrzeżeniami.
    gg3526606
  • #5 3902357
    micom
    Poziom 13  
    W moim radiu też miałem już ten problem, jak pisali koledzy miedzy taśmą a napylonymi ścieżkami wyświetlacza niema dobrego kontaktu ,ja podociskałem na całej długości styków gumką z ołówka i pomogło to samo zrobiłem u szwagra i gra do dziś.
REKLAMA