logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Ariston AVXXF149 - zalewanie komór na programie 5, co robić?

just_girl 16 Maj 2007 11:21 1974 3
REKLAMA
  • #1 3889704
    just_girl
    Poziom 2  
    Witam,
    mam może dość głupie pytanie ale bardzo mnie to męczy,kupiłam sobie pralkę ariston AVXXF149,która miała być cudem techniki o dużym wsadzie super cicha!Pralka ma niecałe pół roku poziomowałam ją milion razy a i tak chodzi i wali jak stara 20 letnia!Ale to nie najważniejszy problem.
    Na programie nr 5 zwykle pranie w 60*c po rozpoczęciu prania zalewa wszystkie 3 komory,więc proszek i płyn razem od razu i zalewa też komore prania wstępnego choć ten program nie ma prania wstępnego?????A jak piorę na praniu nr.11 do komora z płynem zmiękczającym zalewa się dopiero na ostatnie płukanie (to jest ok)
    Pomóżcie bo w servisie pewnie mi powiedzą jakies bzdury ze tak ma byc bo ogolnie pralka chodzi i jak zwykle zostanie mi gwarancja i felerna pralka!(a jak sie zepsuje programator to ta pralka ma nie obracany programator podczas prania wiec nigdy nie zobacze że się zepsuł hehe)
  • REKLAMA
  • #2 3889832
    PS 663S BIO
    Poziom 31  
    Ocena: 189
    To pobieranie środków z zasobnika nie jest zachowaniem normalnym.
    Twierdzisz że robi tak tylko na jakichś określonych programach -do serwisu i mają to zrobić!
    Co do drgań to poczytaj instrukcję, rozdział o zdejmowaniu blokad i zdejmij je jeszcze przed przyjazdem serwisu ;)
  • REKLAMA
  • #3 3889948
    just_girl
    Poziom 2  
    własnie testuje znowu pralke i tym razem nalałam mniej plynu(są 2 poziomy z kratkami),normalnie wlewam tyle ile max ale w instrukcji napisali zeby nie przelewac płynu,jak nalałam mało to pralka pierze ok i nie wymywa ostatniej przegrody,mozliwe,ze przelałam i tak reaguje?Następne prania będę się przyglądać dokładnie co sie dzieje a jak sie powtorzy to dzwonie na servis gwarancyjny

Blokady ściągnęłam jak dostarczyli pralkę tj.wykręciłam 2 wielkie śruby z tyłu z tulejami wg istrukcji i zakryłalm zatyczkami które przykręca się do obudowy,coś nie tak zrobiłam?Czy o czymś zapomniałam?

Jak miałam 20 letnią pralke polar to jak sie zepsuła to przynajmniej wiedziałam o co chodzi,doszłam nawet do perfekcji przy zmianie programatora hehe ,te 50 kabelków to było wyzwanie,była prosta w obsłudze i jak nawet blondynka umiałą ją naprawic to znaczy że była super,a teraz sobie dogodziłam pełną automatyką!!!

Dzieki z góry za pomoc
  • #4 3890339
    PS 663S BIO
    Poziom 31  
    Ocena: 189
    No to nie dzwoń po serwis, Twoja pralka jest całkowicie sprawna.
    Tym:
    Cytat:
    Na programie nr 5 zwykle pranie w 60*c po rozpoczęciu prania zalewa wszystkie 3 komory,więc proszek i płyn razem od razu i zalewa też komore prania wstępnego choć ten program nie ma prania wstępnego?????A jak piorę na praniu nr.11 do komora z płynem zmiękczającym zalewa się dopiero na ostatnie płukanie

wprowadziłaś mnie w błąd :?
REKLAMA