logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE Tool3 - nie działa z DB2020, czy potrzebna jest nowsza wersja?

ubik 16 Maj 2007 13:42 1791 8
REKLAMA
  • #1 3890107
    ubik
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    witam!!! zakupilem wlasnei ten sprzet wraz z logami, zainstalowalem niby wszystko ok program sie uruchamia choć ściągniety z suporto plik nazywa sie "setool2g" moze jest jakis nowszy ?? bo podobno top SE Tool 3

Robiue za pomocą tej instrukcji:
    1 Usunać wszystkie urządzenia USB z komputera oprócz SeTool Box
    2 Podłączyć wyłączony telefon kablem DCU-60 USB
    3 Włączyć telefon, zainstalować drivery (nawet jeśli były zainstalowane) - po tej operacji narazie możesz wyłączyć telefon i odłączyć go od komputera
    4 Uruchom program SeToola w najnowszej wersji
    5 Wybierz jako interfejs USB (unlock można zrobić tylko po oryginalnym kablu USB DCU-60)
    6 Wybierz jako model K610 lub jakikolwiek inny model DB2020 - nie ma to znaczenia który wybierzesz
    7 W zakładce "Settings", zaznacz "use server for csca unlock/flash" oraz "do full unlock instead of usercode reset for DB2020"
    8 Wypełnij dane dostępu do serwera - login i hasło które otrzymałeś od nas oraz adres serwera: 195.91.135.197
    9 W zakładce SEMC wciśnij unlock oraz podłącz telefon z przyciśniętym przyciskiem "C"
    10 Poczekaj na kalkulację sygnatury, może to zająć około 2 minut. Jeżeli kalkulacja się nie powiedzie, kredyty nie zostaną pobrane !!! Jeżeli powiedzie się - sygnatura zostanie zapisana w folderze backup\%imei%
    11 Otrzymasz komunikat aby odłączyć telefon i włączyć go ponownie. Po tej operacji telefon będzie miał zamknięte wszystkie locki.
    12 Podłącz telefon do kabla USB tym razem bez klawisza "c" - system może poprosić o sterowniki, jeżeli nie zostały poprzednio poprawnie zainstalowane. Upewnij się że zainstalowałeś wszystkie sterowniki poprawnie - jakiekolwiek uchybienie będzie skutkować utratą kredytów.
    13 Wciśnij "testpoint OK". Telefon zostanie wyłączony i odblokowany.

Juz w punkcie 8 okazuje sie ze nie am takiej zakladki jak : "do full unlock instead of usercode reset for DB2020"

Wydaje mi sie ze powinienem jakas nowa wersje oprogramowabnia sciagnąć jak ktos zna dokladna nazwe to prosze o pomoc
    POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #2 3890150
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    wejdz na strone www.setool.net sciagnij plik supporter.rar. Rozpakuj go i wcisnij Go Support.

Pozniej z tamtad z katalogu Software sciagnij nowe gui. Zawsze sie nazywa plik setool2g :)
  • REKLAMA
  • #3 3890171
    ubik
    Poziom 21  
    Mam najnowszy plik ale nie ma funkcji "do full unlock instead of usercode reset for DB2020"
    i nie wiem takze gdzie jest zakladka SEMC
  • REKLAMA
  • #4 3890178
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Wlacz program - setool2g - i daj File i NEW :) jaka masz wersje gui?
  • #5 3890202
    ubik
    Poziom 21  
    Nie wiem gdzie to :/
    wyskakuje mi przedewszystkim : v,91380081/uni
  • REKLAMA
  • #6 3890229
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Jejku, wlacz program i u gory masz FILE !!

Jesli nie mozesz znalesc prostej funkcji to lepiej nie bierz sie za serwisowanie SE :|
  • #7 3890337
    ubik
    Poziom 21  
    ojej no to wlasnie dałef file/new i mi sie pokazalo 2 okno, pisze na nim to samo co i na pierwszym czyli ten numer ktory napisalem wyzej i nr karty.

Dodano po 49 [minuty]:

po wpisani hasla i loginu wyskoczylo mi
    SERWER SUPPORT ENABLED
    SERWER CREDITD LRFT/USED 30/0
    CARD COUNTERS : FLASH 0, UNLOCK 0
  • #9 3891880
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    No wlasnie, gra gitara wszystko OK jest. Tera tylko unlock ;) poszukaj manuala co i jak niedawno umiescilem na forum.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił SE Tool3 wraz z logami i zainstalował oprogramowanie, jednak plik pobrany z supportu nosi nazwę "setool2g". Pojawiły się wątpliwości, czy jest dostępna nowsza wersja oraz jak uzyskać funkcję "do full unlock instead of usercode reset for DB2020". Instrukcja obsługi obejmuje podłączenie telefonu (model DB2020 lub K610) kablem DCU-60, instalację sterowników, konfigurację programu SE Tool z użyciem serwera (adres 195.91.135.197) oraz wprowadzenie loginu i hasła. W odpowiedziach zalecano pobranie najnowszego GUI z www.setool.net (plik setool2g), potwierdzono obecność kredytów na serwerze i poprawne logowanie. Użytkownik otrzymał wskazówki dotyczące wyboru opcji "use bypass method" oraz poszukiwania manuala do wykonania odblokowania (unlock). Problem dotyczył głównie obsługi oprogramowania i dostępności funkcji dla modelu DB2020 w SE Tool3.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA