logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Redstar RC-43: Płyta nie odtwarza, automatyczne przełączanie na radio

tomek3105 16 Maj 2007 14:35 813 3
REKLAMA
  • #1 3890313
    tomek3105
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Mam problem z tym radiem mianowicie po włozeniu płyty pisze loading a puzniej przełancza sie automatycznie na radio. nie mam pojecia co sie stało prosze o pomoc. i tak za kazdym razem
  • REKLAMA
  • #2 3890358
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Typowe, przestał czytać laser ale dokładnie to można powiedzieć dopiero po wyczyszczeniu i ewentualnej wymianie czy chociaż oględzinach.
    Te sprzęty nie służą długo, to ma grać tylko jak się sprzedaje, potem już dla producenta najlepiej by się samo zutylizowało.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3890369
    tomek3105
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Dzieki a jak wyczyścić laser wiesz nie znam sie na tym zabardzo tzn wiem co gdzie jest tak mniej więcej. Wiem ze czysci sie spirytusem. i ze jest tam jakies pokrętło do podkręcania intensywności czytnika tzn. lasera
  • #4 3890388
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Lepiej niech to zrobi ktoś bardziej fachowy, spirytus średni się do tego nadaje , to przecież optyka, lepiej użyć isopropanolu i trzeba uważać by nie uszkodzić soczewki, nie zalać go wewnątrz a takie czyszczenie to tylko po łebkach bo kurz dostaje się też do jego wnętrza a kręcenie regulatorami to z reguły skazuje na wymianę bo nikt tego nie ustawi potem poprawnie poza fabryką.

SławeK
REKLAMA