logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet 5L - Pionowa kreska przy wydruku PDF na Windows XP

halud1 16 Maj 2007 16:59 3104 2
REKLAMA
  • #1 3890815
    halud1
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    Problem jest w tym, że przy drukowaniu plików pdf, drukarka drukuje nie tylko sam dokument, ale sama dodaje pionową kreskę (jakiś 0,5 cm od prawej strony) ciągnącą sie przez całą stronę. Przy wydrukach z worda nie ma takich problemów.
    Drukarka HP LaserJet 5L i win XP.
    Dlaczego tak drukuje? Da się ten pasek wywalić?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3893055
    toship
    Poziom 11  
    Witam
    Też miałem problemy z pdf-ami drukowała mi po pół strony czasami niedodrukowywała linijek albo po pół linii drukowała dołożyłem jej pamieci i teraz drukuje ok. Sprawdź ile masz pamieci w drukarce jak tylko to co jest w standardzie to dołóż 4 megowa karta wystarczy.
  • #3 3893515
    halud1
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Dodanie pamięci? 4MB dodatkowej pamięci dla HP 5L kosztuje koło 80 złotych (a może i więcej, nie pamiętam), sprawa mało opłacalna. Lepiej zainstalować lepsze sterowniki (sam tak zrobiłem i teraz na 1 MB pamięci drukarka drukuje bez probsów 100 stronnicowe dokumenty).
    Jeśli chodzi o ten pionowy pasek, to wystarczyło tylko ustawić w opcjach drukowania pdf inny rozmiar papieru (szerokość 8,26 cali), najlepiej zapisać własny dla plików pdf w drukarce, a potem wskazać go dla pdf.
    Dzięki za odpowiedź.
    Temat uważam za zamknięty.
REKLAMA