logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nastroić radio Unitra Diora DML-351 do współczesnych częstotliwości?

Todi86 16 Maj 2007 22:42 4961 3
REKLAMA
  • #1 3892285
    Todi86
    Poziom 1  
    Witam od niedawna zachwycają mnie stare radia i dostałem Unitre (Diora) DML-351 i z oczywistej sprawy nie odbiera mi fal na teraźniejszych częstotliwościach :| i chciał bym sobie je nastroić a nie mam zielonego pojęcia jak? L proszę o pomoc fachowców którzy zaglądają na te forum J słyszałem że można tu liczyć na waszą pomoc i dobrą instrukcje jak to zrobić. Był bym wdzięczny jak by mi któryś z fachowców napisał krok po kroku co miał bym zrobić żeby to radio nastroić podobno to nie jest takie straszne ale ja nie wiem jak się do tego zabrać i za co? Tak, że liczę na Was J [/b]
  • REKLAMA
  • #2 3892384
    HakerPL1
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam to jest chyba nie wykonalne, miałem kiedyś takie radio i "stary" puszczał na nim pocztówki dźwiękowe. Ten sprzęt jest lampowy, może jakiś konwerter da sie zamontować.
  • REKLAMA
  • #3 3892683
    gen999
    Poziom 23  
    Ocena: 32
    Konwerterem da rade go przestroić. Kiedyś z kumplem przestrajalismy Trubadura. Ten to dopiero odbierał elegnacko. Konwerter był zasilany z 12V a że w skrzynce było mase miejsca a nie było tam 12V to wsadziliśmy do środka mały zasilacz od ant siatkowej :D
  • #4 3893955
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 717
    każde radio da się przestroić trzeba tylko znać się na przestrojeniu i na budowie głowic radiowych radio to raczej jest rzadko spotykanie i w tym przypadku raczej bym nie liczył na gotowy przepis ale jak ktoś ma schemat przynajmniej głowicy tego radia to można pomóc w przestrojeniu a co do konwertera to można do założyć ale aby mieć całe pasmo trzeba zamontować dodatkowy przełącznik podzakresów ukf
REKLAMA