logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

canon ip 4300 błąd - miga 5 razy pomarańczową lampką

Grzechol 17 Maj 2007 14:29 10272 8
REKLAMA
  • #1 3893860
    Grzechol
    Poziom 10  
    drukarka wykazuje błąd operatora miga 5 razy pomarańczową lampką i w zasadzie więcej nic nie robi według kodów jest to problem z głowicą ale głowica jest ok czy może ktoś miał podobny problem
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3897488
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Na wszelki wypadek sprubój podmienić głowice bo oryginalne czasem też pod koniec eksploatacji potrafią "płatać figle". Podstawą są tez czyste styki. Stosowanie nieoryginalnych / napełnianych tuszy niszczy głowicę dużo szybciej niż stosowanie tylko oryginalnych.
  • #4 3916978
    kierski.k
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    a ja bym sie zastanowił czy to nie jest sygnał od pampersa (że jest pełny)
  • #5 3937264
    gizbern26
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Ja mam ten sam problem,tylko przy ip3000.
    Wie ktoś jak go rozwiązać?
  • REKLAMA
  • #6 3996297
    Grzechol
    Poziom 10  
    zamówiłem nową głowicę i problem jest rozwiązany więc sądzę że w innych przypadkach tego typu jest to najlepsze rozwiązanie kosz głowicy to 149 zł brutto więc nie jest tak źle :)
  • #7 4389382
    jopasek
    Poziom 11  
    gdzie kupowałeś głowice? mam ten sam blad!
  • REKLAMA
  • #8 4402507
    Grzechol
    Poziom 10  
    Znalazłem w sklepie internetowym wpisz w google symbol głowicy napewno coś znajdziesz.
  • #9 4403553
    Serkomp
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Pampers to na przemian pomarańczowy z zielonym miga.

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka Canon iP4300 sygnalizuje błąd operatora poprzez miganie pomarańczowej lampki pięć razy, co według kodów oznacza problem z głowicą drukującą. Pomimo stwierdzenia, że głowica jest sprawna, zaleca się sprawdzenie styków, taśmy oraz gniazda na płycie głównej. Wskazane jest również rozważenie wymiany głowicy, gdyż oryginalne elementy mogą ulegać zużyciu i powodować błędy. Użytkownik potwierdził, że wymiana głowicy rozwiązała problem, a koszt nowej głowicy wynosi około 149 zł brutto. Pojawiła się także sugestia, aby zweryfikować stan pampersa (absorbera tuszu), jednak sygnał błędu pampersa różni się miganiem na przemian pomarańczowym i zielonym światłem. Podobny problem zgłoszono także dla modelu Canon iP3000, jednak bez podanego rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA