logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować modem Nokia 6822 na ThinkPad P3 800MHz z Windows XP?

msiuel 17 Maj 2007 16:52 1434 4
REKLAMA
  • #1 3894338
    msiuel
    Spec od TV
    Ocena: 84
    LaptopThinkpad P3 800Mhz XP,codziennie korzystam z sieci LAN .Natomiast chce co jakis czas korzystac z internetu za pomoca tel.NOKIA 6822 .Utworzylem recznie nowe polaczenie ,ustawilem haslo ,uzytkownika itp . Ani po kablu CA42 ,ani po Ired PC SUITE nie widzi modemu ,a we wlasciwosciach polaczenia intern. jest info : ....Usunieto modem .... ,czy cos musze zrobic z modemem laptopa/LAN ,aby pomyslnie zainstalowac modem z Nokii .PC SUITE dziala poprawnie .Prosze o jakies wskazowki .aha zainstalowalem /odinst.// dwukrotnie dla pol.po kablu i po ired.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3894691
    zbok
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    A ten model Nokii ma wbudowany modem? Bo ja kiedys sie meczylem z 3100 (niby ma GPRS iw ogole ale okazalo sie ze nie ma modemu). A jesli tamta Nokia ktora masz moze dzialac jako modem to pewnie nie masz jakis sterownikow...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3895610
    serwisor
    Poziom 29  
    Ocena: 164
    ja się łącze z nokią 6310 przy pomocy Bluetooth i sam sobie system wykrywa jakiego rodzaju jest to połączenie, a 2 sprawa jeśli nie masz wykupionej usługi netu to może się okazać ze dlatego nie możesz korzystać
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3896177
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Cytat:
    jeśli nie masz wykupionej usługi netu to może się okazać ze dlatego nie możesz korzystać

bzdura - korzysta na zasadzie nabijania impulsów

Potrzebujesz sterownik modemu - poszukaj na stronie nokii , zapewne do kabla i do Irdy jest inny
  • Pomocny post
    #5 3896217
    Paweł1000
    Poziom 26  
    Ocena: 70
    Telefon masz na abonament czy na kartę, bo jak na abonament to po prostu dzwonisz na bezpłatny numer do obsługi technicznej swojego operatora, i tam bez problemu krok po kroku otrzymasz instrukcję jak podłączyć się do netu. Ja właśnie tak zrobiłem, telefon mam na abonamet w orange, Pan z obsługi technicznej podyktował mi co i gdzie mam wpisać (hsło, nazwę i takie tam)
REKLAMA