logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór MP3/MP4 z kolorowym wyświetlaczem i wbudowanym głośnikiem - Samsung YP-K5JA?

Ketyow 17 Maj 2007 17:13 1897 14
REKLAMA
  • #1 3894398
    Ketyow
    Poziom 11  
    Witam to mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję ze dostanę od was szybką i pewną odpowiedz.:D

Chcę sobie kupić MP3/MP4 oto moje wymagania:
    - kolorowy wyświetlasz
    - wbudowany głośnik
    - powyżej 2 gb pamięci (najlepiej 4gm albo 2 + karty pamięci)
    - polskie menu

to chyba wszystko :) narazie znalazłem

Samsung YP-K5JA 4 gb

ma ktoś inne propozycje :)
  • REKLAMA
  • #2 3894801
    Gall Anonim
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Zobacz tutaj.
    Creative będą chyba najlepsze, poszukaj pod tym linkiem.
    Zobacz też tu: sklep creative
  • #3 3898651
    Tomo66
    Poziom 15  
    nie pchaj się w creatiwe to jedne z gorszych plajerów nawet gorsze od ipodów
    ja proponuje irivera , iaudio, meizu m6
    iriver clix mam i jestem zadowolony
    meizu m6 miałem i byłem bardzo zadowolony gra podobnie do clixa
    Samsung też dobry plajer
    ale nie creatiwe słyszałem i tylko zapłakać mogę
    a w głośnik się nie pchaj jedyny dobry plajer z głośnikiem to Samsung sam się nad nim zastanawiałem ale wybrałem clixa z powodu większego wyświetlacza
    jeśli interesuje cię jakość dźwięku to tylko iriver samsung i iaudio
    a jeśli nie chcesz wydawać odrazo na słuchawki to kup irivera dają nawet dobre pchełki Cresyny ładny bas
    sprobuj skoczyć do jakiegoś saturna czy MM posłuchać tylko skombinuj sobie jakieś słuchawki bo te co dają do testu w MM czy saturnie są straszne
    ps creative daje takie słuchawki że jedyne godne dla nich miejsce to kosz na śmieci.
  • #4 3898865
    walku
    Poziom 11  
    Na początek to odpowiedz sobie na pytanie czy będzieśz ogladł filmiki, fotografie. W tym przypadku Kup MP4 "Pentagram" z menu dotykowym-ekranowym.Jeżeli słuchasz tylo muzyki to polecam MP3 "Pentagram" Vanquish RT 2Giga . Jest to jeden z niewielu modeli na rynku , który posiada wbudowany transmiter radiowy (naprawdę dobrej jakości) . Dzieki tej funkcji możesz słuchać MP3 w dowolnym radiu, sprawdza się doskonale w czasie jazdy samochodem.
  • REKLAMA
  • #5 3899969
    Tomo66
    Poziom 15  
    nie kupuj Pentagrama ten plajer oferuje mierna jakość dźwięku bas jest słaby brak jakiejkolwiek przestrzeni i głębi no i ten tragiczny wygląd aha a ile chcesz kasy wydać ?
    zobacz opinie na mp3store
    a tak jak patrzeć tylko na jakość dźwięku to polecam trekstor vibez i Rio carme
  • #6 3905995
    Gall Anonim
    Poziom 11  
    Tomo66 napisał:
    nie pchaj się w creatiwe to jedne z gorszych plajerów nawet gorsze od ipodów

Interesuje mnie to dlaczego tak bardzo bronisz wszystkich przed creative.
    Słuchawki też są niczego sobie, ja i wielu moich znajomych chwali sobie ten sprzęt. Nigdy nie miałem w rękach innego, więc mógłbyś przybliżyć swoją wypowiedz ?
    ->Ketyow
    Najlepiej zastanowić się przy zakupie, kiedy masz odtwarzacz w rękach(można też poprosić sprzedawcę o rade).
  • REKLAMA
  • #7 3906844
    Ketyow
    Poziom 11  
    Ostatnio nie mogłem sie tutaj dostać :P wiec przepraszam ze piszę dopiero teraz... a wracając do tematu.

Tak naprawdę chodzi mi o dobra wbudowane głośniki do jazdy na rowerze abym mógł z kolegą słuchać sobie muzyki.
  • REKLAMA
  • #8 3907480
    Gall Anonim
    Poziom 11  
    Ketyow napisał:

Tak naprawdę chodzi mi o dobra wbudowane głośniki do jazdy na rowerze abym mógł z kolegą słuchać sobie muzyki.

Hmm... To może być trudne, przede wszystkim ze względu na hałas pochodzący z ulicy. Nie sądzę, aby któryś z odtwarzaczy będzie miał aż tak dobry głośnik(lub będzie mierna jakoś dzwięku). Jeśli masz możliwość, sprawdź jak by się spisywał taki player podczas jazdy.
    PS Zwracaj uwagę na parametry odtwarzaczy, to pomoże ci wybrać.
  • #9 3907557
    Ketyow
    Poziom 11  
    1. Wiesz ja nie jestem jakimś wielkim wielbicielem muzyki i nie potrafię odróżnić dobrej muzyki od złej (jakość)
    2. nie wiem czy ty ale jak trzymałem w/w przeze mnie Samsung YP wersji 1gb w media markcie i z odległości około 15-20 metrów można było przyzwoicie słuchać muzyki wiec nie sądze ze z odległości około 1-2 mógłby zakłócić go hałas publiczny
  • #10 3909393
    marlon23
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    A ma ktoś z Was jakieś doświadczenia z MP4 no name sprzedawanymi na allegro. Bo chciałbym coś kupić ale żeby zmieścić się w kwocie 170zł(pamięć 1gb)??
  • #11 3910094
    Ketyow
    Poziom 11  
    hmm a tak apropo dźwięku mam pytanie jakie słuchawki zmikrofonem byście polecili do komputera na oku mam słuchawki firmy "manta
  • #14 3916775
    Gall Anonim
    Poziom 11  
    Wyglądają wporządku, ale niepokoi mnie ta blaszka nad pałąkiem :|
    Wybór MP3/MP4 z kolorowym wyświetlaczem i wbudowanym głośnikiem - Samsung YP-K5JA?
    Niestety, tych akurat nie miałem w ręce, więc nie mogę powiedzieć nic więcej, choć 40 zł za słuchawki manta to raczej zły pomysł.
  • #15 3917804
    Tomo66
    Poziom 15  
    jedyny plajer z głośnikiem to samsung ale nie wiem jak jest z zasięgiem na polu
    co do słuchawek to nie manta no może creatiwe

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru odtwarzacza MP3/MP4 z kolorowym wyświetlaczem, wbudowanym głośnikiem, pamięcią powyżej 2 GB oraz polskim menu, z uwzględnieniem modelu Samsung YP-K5JA 4 GB. Użytkownicy polecają różne marki i modele, zwracając uwagę na jakość dźwięku, funkcjonalność i wygodę użytkowania. Krytykowane są odtwarzacze Creative ze względu na niską jakość dźwięku i słabe słuchawki w zestawie, natomiast pozytywnie oceniane są iriver (np. model Clix), Meizu M6 oraz Samsung. Wskazano, że wbudowane głośniki w odtwarzaczach są zazwyczaj słabe, co może utrudniać słuchanie muzyki na zewnątrz, np. podczas jazdy na rowerze, ze względu na hałas otoczenia. Poruszono także temat odtwarzaczy Pentagram, które mają wbudowany transmiter radiowy, ale ich jakość dźwięku jest oceniana negatywnie. Wątek dodatkowy dotyczy słuchawek z mikrofonem do komputera, gdzie rekomendowane są modele Creative HS-390 oraz A4-Tech EVO Vhead. Podkreślono znaczenie przetestowania sprzętu przed zakupem oraz zwrócenia uwagi na parametry techniczne odtwarzaczy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA