Witam, mam pewien problem, a mianowicie, podczas montażu autoalarmu do forda fiesty (rocznik 2002) zamiast podpiąć sterowanie siłowników minusem podpiąłem sterowanie plusem i po załączeniu alarmu siłowniki się tylko cichutko odezwały i od tego czasu centralny już nie działa. Odpiąłem alarm, dalej nie działa. W sumie nie działa centralny, otwieranie bagażnika. Centralny ani nie reaguje na kluczyk, ani na zamykanie poprzez wcisk klamki. Co może być tego przyczyną? Czy padła centralka od centralnego zamka? Jeżeli tak to gdzie ona się znajduje?Szukałem pod deską rozdzielczą, ale tam tylko jest komputer, do którego wchodzą kolorowe kostki. Dodam, że centralny był oryginalny, tzn kupiony już z zamontowanym. Czy wogóle jest gdzieś centralka od CZ?Bo elektromechanicy mówią, że nie ma! Dodatkowo straszą, że to komputer steruje centralnym i koszt naprawy może sięgać 2.000 zł... Jeden podpinał się pod złącze do komputera, i coś tam się bawił i się centralny zamykał i otwierał, tak samo bagażnik, ale powiedział, że to albo oprogramowanie albo końcówki poszły. Czy ktoś może mi coś doradzić? Będę wdzięczny. Pozdrawiam