logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Satellite L30-114 – jak uzyskać dźwięk 5.1 na głośnikach Logitech X-540?

andydvorak 20 Maj 2007 18:37 1463 3
REKLAMA
  • #1 3904054
    andydvorak
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam :)

Posiadam notebooka TOSHIBA Satellite L30-114 (HDD 40GB/512MB RAM procesor INTEL Celeron 1,60GHz) - reszta bez zbędnych wodotrysków :) Mam pytanko, które pewnie dla niektórych będzie banalnie proste, a dla mnie to bardzo ważna sprawa :)

Otóż niedługo mam wesele i chciałbym użyc swojego notebooka (+ głośniczki LOGITECH X-540) do odtwarzania muzyki (m.in. pierwsza piosenka i później przerwy pomiędzy graniem orkiestry...) Notebook posiada jakiś zintegrowany dźwięk, w każdym razie żadnego wyjścia audio ni ma... Głośniczki grają ładne 5+1 - chciałbym żeby i mój laptop potrafił w pełni je wykorzystac :) Jakie jest rozwiązanie, niekoniecznie mocno kosztowne? Jakaś karta dźwiękowa na USB?

Z góry dzięki za pomoc :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3904093
    beatacc
    Poziom 22  
    Ocena: 2
    Nie wiem ile chcesz wydać na to pieniędzy, ale możesz się rozejrzeć za odpowiednią kartą PCMCIA jeśli masz takowy port w laptopie lub USB. Godna uwagi PCMCIA to np. Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook.

Serdeczne pozdrówki - Beata
  • REKLAMA
  • #3 3904116
    andydvorak
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    o! :) I to jest dokładnie to, o co mi chodziło :) "Pcimcię" w notebooku oczywiście mam :)

Polecaną kartę na ALLEGRO znalazłem; jeżeli jest rzeczywiście godna polecenia, to te 210,00 zł na nią wydam :) I jeszcze jedno pytanko: czy te urządzenie USB również bez problemu obsłuży moje głośniczki czy też ta różnica w cenie w porównaniu do Sound Blastera na "pcimcia" ma przełożenie na jakośc dźwięku i obsługi mojego sprzętu? :

http://www.allegro.pl/item195468375_6_kanalowa_karta_dzwiekowa_na_zlaczu_usb.html

...dodam, że oczywiście jestem kolejną osobą, której pani pomogła :)
  • #4 3904152
    beatacc
    Poziom 22  
    Ocena: 2
    Daj sobie spokój z tą USB. iTEC czasami robi ciekawe rzeczy, ale w przypadku karty dźwiękowej darowałabym sobie wynalazki tej firmy. Co Creative to Ctreative ;)

andydvorak napisał:
    ...dodam, że oczywiście jestem kolejną osobą, której pani pomogła :)

Wystarczy Beata, bez pani :D
    Bardzo się cieszę, że mogłam Ci pomóc.

Gorące pozdrówki - Beata
REKLAMA