logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku po reinstalacji Windows XP SP2 na Creative Sound Blaster Live 5.1

p1orun 22 Maj 2007 08:15 1091 5
REKLAMA
  • #1 3908747
    p1orun
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Witam ;)
    otóż mam taki problem iż po reinstalacji systemu (mowa o Windows xp professional SP2)i zainstalowaniu sterowników z plyty do karty . W winzgrozie nie ma dźwięku. wszystko jakoby jest ok ale nie ma dźwięku jak chce sprawdzić w panelu sterownia dźwięki i klikam w urządzenia audio lub przedstawić to wszystkie opcje są wygasniete. w menadżerze zadań nie ma wykrzykników ,sterowniki z płyty sie zainstalowały ale nadal nie mam dźwięku i na dodatek po instalacji sterowników do karty dzieją sie rożne rzeczy komputer podczas uruchomiania wyświetla komunikat ze pamięć podręczna jest ustawiona na 0 mb i trzeba ja ustawić a pozatym system od czasu do czasu sie zawiesza w czasie zamykania. próbowałem bawić sie panele creative ale wysietla mi komunikat ze sterowniki są nie zainstalowane i już nie wiem co robić bo poraz pierwszy spotykam sie z czymś takim. dodam wcześniej iż karta ta działała bezproblemowo na wingrozie bez SP2
    dodam jeszcze ze sterowniki do plyty glownej sa najpierw instalowane(plyta glowna intel d845wn) z plyty dolaczonej od producenta
    nazwa karty odczytana z chipset creative Emu10k-1-sef.
    ktoś ma pomysł jak jak to to naprawić aby mieć dzwiek winzgrozie ?
    z góry dzięki ;)
    pozdrawiam !! !! !!
  • REKLAMA
  • #2 3908836
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2038
    Witam,
    tez kiedys po reinstalacji windy mialem dokladnie ten sam problem a winny jest sterownik, to co mialem na plycie nie do konca chodzilo z SP2 i raz byl dzwiek a raz nie, pobierz nowe sterowniki ze strony creativa i tam tez jest jakas latka jak dobrze pamietam i to u mnie zalatwilo sprawe.
    Z nowymi sterownikami nie ma zadnych problemow.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3909508
    DrSilence
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Nowe sterowniki a najlepiej wybierz opcje upgrade. Zanim to zrobisz możesz jeszcze odinstalowac kartę, wyłaczyć kompa i przełozyc ja w inny slot PCI, zainstalowac na oryginalnych sterkach i w tedy zrobić upgrade.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3925290
    jedrej
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    sciagnij nowe sterownik.brak dzwieku moze byc rowniez spowodowany tym ze kodeki blokuja sterowniki karty muzycznej.sprobuj odinstalowc czesc kodekow
  • #6 3925359
    deekorthez
    Poziom 2  
    witam
    ja polecam sterowniki kXproject :) dużo lepsze od standartowych,lepsza jakość dzwięku i więcej możliwości :)
REKLAMA