logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką nawigację kupić? Polska, Europa - szczegółowo

radioaktiv 22 Maj 2007 21:02 17947 9
REKLAMA
  • #1 3911205
    radioaktiv
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Jaką przenośną nawigację kupić. Warunkiem są szczegółowe mapy Polski i Europy wraz z planami miast, oraz znakomita obsługa i czytelność. Czekam na propozycje.
  • REKLAMA
  • #2 3911300
    humanvit
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    No wlasnie w temacie wyzej okazuje sie, ze jezeli chodzi o polske to dobre sa mapy navigo. Do tego mozesz dorzucic tomtoma a calosc postawic na urzadzeniu pda. Jak patrzylem to 1000zl taki zestaw mozna kupic.
  • REKLAMA
  • #3 3911368
    radioaktiv
    Poziom 15  
    wolałbym coś w rodzaju plug and go, bez wgrywania map, wszystko działająće od razu. Myślałem o tomtom GO 910, co Wy na to?
  • #4 3911496
    fliku
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Ja mam MIO C710 nie narzekam, tylko mapy polski trochę mało szczegółowe -> żadko aktualizowane a jak już to zregóły nie zdążają z nowościami na drogach...
    Polecam AutoMapę (najlepiej poczekać na 4.00 wersję, tylko nikt jeszcze nie wie jak długo) + jakiś zestaw GPS (nawet na MIO da sie auto mapię postawić) -> wiem bo mam, wiele zabawy z tym nie ma a radoch na 102 jak można uruchomić MIO MAP + AUTO MAPE na jedym PDA.
  • REKLAMA
  • #5 3915229
    humanvit
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Skoro chcesz urządzenie plug and play (go) to właśnie z navigo dasz radę. Kupujesz urządzenie PDA mapy Navigo (wszystko jest na karcie SD), wkładasz kartę w urządzenie, odpalasz i jedziesz. Nic nie musisz wgrywać.
  • #6 3917452
    radioaktiv
    Poziom 15  
    po co mi palmtop skoro chce samą nawigację?
  • REKLAMA
  • #7 3917846
    milena_m
    Poziom 11  
    Jak to po co? Masz wielofunkcyjne urządzenie za tą samą prawie cenę. Przydaje się. A jeśli chcesz tylko gps to kup sobie navigo2go i będziesz miał samą nawigację.
  • #8 3919512
    szkodniczek
    Poziom 17  
    Hmmm... Nikt jeszcze nie zapytał o budżet jaki można przeznaczyc na tą navi. Można szukać przecież do 1000zł Tutaj obecnie polecałbym TomToma V2, a mozna też szukać do 2000zł w tym przedziale to już TomTom 910 GO. Dlaczego nie rozpatruje innych navi? Dlatego, że sam jeździłem już na seryjnej citroena i audi oraz własnie na Tomtomie V2 i musze powiedzieć że TomTom jest najlepszy. Intuicyjna obsługa i bardzo dokładne map miast. Poza tym są one do tego stopnia rozpracowane, że za pół roku nie będziesz musiał znów inwestować 250zł w mapy bo w internecie będą kilka dni po premierze. Nie namawiam do takich czynów tylko informuje o możliwośći. Aha, TomTomy przyjmują takze inne mapy, m. in. Automapę wiec dają pole do popisu prawie jak palmy. Pozdrawiam.
  • #9 3919616
    radioaktiv
    Poziom 15  
    około 1500zł, dzięki szkodniczek, o to mi chodziło, nie wiedziałem że tomtom bierze automape
  • #10 3921528
    trubadu
    Poziom 11  
    Oo, też nie wiedziałem o takiej możliwości, dobra sprawa. Dobrą sprawą jest też to, że navigo we wrześniu ma dorzucić mapy europy.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru przenośnej nawigacji GPS z szczegółowymi mapami Polski i Europy oraz intuicyjną obsługą. Wskazano, że dobre mapy Polski oferuje Navigo, które można używać na urządzeniach PDA, jednak wymaga to instalacji i konfiguracji. Alternatywą są urządzenia typu plug and play, np. TomTom GO 910, które działają od razu po włączeniu bez konieczności wgrywania map. Użytkownicy polecają także MIO C710, choć z zastrzeżeniem, że mapy Polski są mniej aktualne. AutoMapa jest rekomendowana jako szczegółowe oprogramowanie, które można uruchomić na PDA, w tym na MIO. TomTom wyróżnia się intuicyjną obsługą, dokładnymi mapami miast oraz możliwością korzystania z różnych map, w tym AutoMapy. Budżet na zakup oscyluje wokół 1000-1500 zł, gdzie TomTom V2 i TomTom GO 910 są najczęściej polecanymi modelami. Navigo planuje rozszerzenie map o Europę, co zwiększy jego atrakcyjność. Dla osób preferujących samą nawigację bez funkcji PDA dostępna jest wersja Navigo2go.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA