logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C75 nie znajduje sieci - co sprawdzić?

kasa 22 Maj 2007 23:12 1002 5
REKLAMA
  • #1 3911822
    kasa
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam,otoz moj C75 tak o sobie, nagle nie moze znalezc sieci ,nic w nim nie robilem;prosze o rade co moge z tym zrobic ,gdzie popatrzec,co sprawdzic;juz go otwieralem ,dogialem blaszke od anteny ale to nic nie dalo.Dzieki za porade
  • REKLAMA
  • #2 3912713
    Pikolini
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    1. Czy telefon pochodzi z legalnego źródła ?
    2. Ja bym go na poczatek podlał topnikiem i przelutował.
  • REKLAMA
  • #3 3912933
    Deny81
    Poziom 22  
    Ocena: 16
    sprawdż i przelutuj złącze anteny zewnętrznej.. czasami tam są przerwy.. najlepiej sprawdx próbnikiem czy wogule nadaje jakiś sygnał będziesz wiedział czy tx jest sprawny a póżniej dalej na drodze wykluczania.. pozdrawiam

Dodano po 55 [sekundy]:

jeśli nie masz próbnika to nawet do radia przyłuż oczywiście włączonego radia;) ..... i usłyszysz w jego glośniku czy wogule daje jakiś sygnał....

Dodano po 2 [minuty]:

chyba że karta straciła ważność to wtedy w dolnym rogu po lewej bądź prawej pojawi ci się napis info.. jeśli jest nieaktywna to pod tym klawiszem dowiesz sie tego ,że rejestracja nieudana bądź karta nieaktywna...
  • REKLAMA
  • #4 3913005
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    przelutuj tor radiowy
  • REKLAMA
  • #5 3913027
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    a moze zwykły flesz ci pomoże :)
  • #6 3914678
    kasa
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Wielkie dzieki za porady,otoz rzeczywiscie mialem INFO na mojej karcie;po wlozeniu innej od razu zalogowal sie,(moja karta byla i jest dalej wazna),jest to T-Mobile,wlozylem inna -tez T-Mobile ale od Talkline i znalazl siec ale nie moglem sprawdzic konta (a na mojej caly czas szukal sieci),dzisiaj wlozylem moja karte i zaskoczyl,nie wiem co bylo ale juz wszystko chodzi,widocznie cos sie im tam pochrzanilo ale dziwne bo na innym telefonie moja karta dzialala wczoraj bez zarzutu;
    Panowie ja nie mam takiego dobrego sprzetu zeby zrobic co mi polecaliscie a bez tego to ani rusz.

pozdrowionka
REKLAMA