logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xerox Docuprint C6 - brak druku i problem z odczytem poziomu tuszu

lopezo 18 Paź 2003 15:48 2156 9
REKLAMA
  • #1 365973
    lopezo
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Jak w temacie, drukarka nie drukuje nawet testowej stronki :( (po wlaczeniu normalnie botuje sie, przy rozpoczeciu drukowania zaciaga papier, porusza glowica jakby drukowala - lecz nie "pluje"). Sprawdzalem juz na paru glowicach 100% dobrych. Rowniez wystepuje problem w odczycie poziomow zasobnikow z tuszem przez komputer - wszystkie wskazniki sa czarne, badz czasem puste :/ Kabelek laczacy glowice z "plyta glowna" rowniez sprawdzilem.
  • REKLAMA
  • #2 365982
    Fantomen
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Czy ona drukowała wczesniej na tym kompie i sie zepsula czy dopiero pierwszy raz ja podpiołeś?? Sprawdz sterowniki!!! Jeżeli nie to najprawdopodobniej poszła elektronika. A jeżeli tak to ci współczuje!!!
  • REKLAMA
  • #3 366008
    lopezo
    Poziom 11  
    wczesniej ladnie dzialala, drukowala elegancko, az pewnego dnia mialem cos wydrukowac. Daje drukuj - przebieg drukowania jakby wszystko ok tylko ze wychodzi czysta kartka :(
    Sterowniki przeinstalowywalem parukrotnie, drukarke sprawdzalem na innym komputerze, pozatym jak wspominalem nawet testowa strona sie nie drukuje (bez komputera)
  • #4 366067
    Fantomen
    Poziom 20  
    Jak tak mówisz to masz porządny kłopot. Wygłąda na to że padła elektronika. Ja ci tu nic nie pomogę. Ustąpie miejsca mądrzejszym. Ale powiem Ci jeszcze ze jak pracowałem swego czasu w servisie to takie drukareczki wysyłało sie do producenta a on wymieniał całą elektronikę. Nie spotkałem się, żeby była naprawiana ( oczywiście mówie tu nie o wszystkich producentach, niektórzy dawali nowe drukarki). 8)
  • REKLAMA
  • #5 368987
    mkudaj
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    sprawdź czy nie wylał się atrament na elektronikę
  • #6 369798
    lopezo
    Poziom 11  
    Nic sie nie wylalo, elektronika jest czysciutka
  • #7 371350
    mkudaj
    Poziom 15  
    sprawdź jeszcze zasilacz ale nie sądzę. Niestety chyba maszyna padła :-(
  • #8 371498
    Fantomen
    Poziom 20  
    mkudaj napisał:
    sprawdź jeszcze zasilacz ale nie sądzę. Niestety chyba maszyna padła :-(

Rozbawiłes mnie swoim postem!!! :D Może jeszcze niech sprawdzi czy ma prąd w domu albo mleko w lodówce!!! :D 8)
  • REKLAMA
  • #9 375995
    mkudaj
    Poziom 15  
    fentomen, może ty się nie spotkałeś z zimnymi lutami bo ja tak i wtedy maszyna nie pracuje tak jak powinna, więc nie naśmiewaj się z innych, którzy koledze próbują pomóc.
  • #10 1521276
    eckoludek1
    Poziom 11  
    mam to samo ale moim problemem jest zrombana głowica a ona kosztuje 270zł

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka Xerox Docuprint C6 przestała drukować, mimo że mechanizm podaje papier i porusza głowicą, nie nanosząc tuszu na kartę. Problem występuje zarówno podczas drukowania z komputera, jak i przy próbie wydruku testowego bezpośrednio z urządzenia. Poziomy tuszu nie są poprawnie odczytywane przez komputer – wskaźniki są czarne lub puste. Sprawdzono kilka sprawnych głowic oraz kabel łączący głowicę z płytą główną, które są w porządku. Sterowniki zostały wielokrotnie przeinstalowane, a drukarka testowana na różnych komputerach. Podejrzewa się uszkodzenie elektroniki drukarki, co jest typowe dla tego modelu i często wymaga wymiany całej elektroniki przez producenta. Wykluczono wyciek atramentu na elektronikę oraz problemy z zasilaczem. W jednym z podobnych przypadków problemem była uszkodzona głowica, której koszt wymiany wynosi około 270 zł.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA