logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson J220i - przerywanie połączeń po zdjęciu simlocka cruiserem

Daro_dp 26 Maj 2007 22:33 1206 4
REKLAMA
  • #1 3924317
    Daro_dp
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Jak w temacie lock zrobiony cruiserem po kodzie NCK. Fabrycznie był w Orange, nówka jeszczek cieplutki.

Po zdjęciu locka miał pracować w Erze ale...... , po kilku , kliku-nastu sekundach połączenia przerywa je. W chili obecnej niezależnie od sieci (włożonej karty SIM).

Oprogramowanie było wymienione i dalej to samo.

Oczywiście w ramach współpracy "polsko-radzieckiej" telefon zwiedził kilka innych zaprzyjaźnionych serwisów GSM i wszyscy rozkładają ręce!
  • REKLAMA
  • #2 3924519
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    W tym telefonie na dzisiaj można jedynie wymienić oprogramowanie przy pomocy MT BOXa SE i to wszystko.Na supporcie są dwie wersje softu z PL.
  • REKLAMA
  • #3 3927713
    Daro_dp
    Poziom 16  
    Jak pisałem soft był już wymieniany.

Ja fizycznie nie mam takiej możliwości gdyż pracuje na Cruiserze, a jak wiemy on nie ma możliwości zmiany oprogramowania w tym modelu
    :cry:

Podeśle jeszcze słuchawkę do innego serwisu zobaczymy cóż oni na to, jeżeli w ogóle zmienią ten soft!

Oczywiście wielkie dzięki za zainteresowanie tematem:D

I niestety, ponowna wymiana softu (dwa różne) nie pomogła. Jedyną alternatywą w tym przypadku zostało założenie locka na macierzystą sieć i oddanie go na gwarancji do salony.

Chciałbym nakreślić iż zrobiłem swego czasu kilka takich słuchawek i nie było z nimi żadnych problemów.
  • REKLAMA
  • #4 3931083
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    To jest HW
  • #5 3931896
    Daro_dp
    Poziom 16  
    na chwile obecną został ząłożony lock na sieć w której słuchaweczka była fabrycznie i oddany na gwarancji.
    HW ?!
    Cięzko mi jest to powiedzieć. jak juz pisałem tel. był nóweczka prosto z salonu. Wiem że zdażaja sie również wady fabryczne które ujawniają sie jak się np. ruszy programowo, soft, lock itp...

A czy to jest HW? Płyty raczej sie nie pokusiłem ruszyć bo była mozliwość reklamacji.

Tematu nie zamykam gdyż wszelkie sugestie i uwagi przydadzą sie na przyszłość wszystkim.

Mobile System
REKLAMA