logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Essen CR51 - jak odblokować radio po błędnym kodzie?

Roburr 19 Paź 2003 23:13 1730 9
REKLAMA
  • #1 367401
    Roburr
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    chodzi o to że odłaczyłem akumulator ponownie podłaczyłem i błednie wprowadziłem kod. poprzednio kod był 120 ale teraz już nic nie działa zostały tyko 3 kreski na wyświetlaczu i nic się nie da wprowadzić. czy mozna to jakoś ominąć. czy trzeba nagrać pamięć? a jesli tak to co mam do niej zapisać by uruchomić to radio?
  • REKLAMA
  • #2 367523
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Prawo Murpchiego : Jak wszystkie sposoby zawiodą - przeczytaj instrukcję, którą jako prawowity właściciel zapewne posiadasz.
    Każdy złodziej może zapytać podobnie.
    Co moge podpowiedzieć to to że kod ma nie 3 a 4 cyfry a jeśli masz 4 kreski to już kombinowałeś z kodem i masz blokadę.
    Możliwości masz takie:
    1. Przeczytać instrukcję
    2. Oddać do serwisu który będzie wiedział co zrobić
    3. Oddać komuś kto się na tym zna.

THE END

SławeK
  • #3 368190
    Roburr
    Poziom 21  
    te radio jest stare i nie mam do niego zadnej instrukcji. Bardzo chciałbym być tą osoba która się na tym zna... hmm. widze tutaj jednak brak aprobaty... cóż tak bywa.
  • REKLAMA
  • #4 368197
    Roburr
    Poziom 21  
    kod był 3 cyfrowy... tak twierdzi własciciel radia.
  • REKLAMA
  • #5 368351
    SlaweK
    Poziom 43  
    TO chodzi pewnie o ESSEN CR31 a nie 51 :)
    Podłącz dwa plusy (zapłon i zasilanie) i zostaw włączone na noc. Pewnie puści do rana a potem wpisz dobry kod.

SławeK
  • #6 369673
    stan
    Poziom 26  
    Ocena: 179
    Albo przy włączaniu naciśnij FM+1
  • REKLAMA
  • #7 397516
    Roburr
    Poziom 21  
    fakt to był essen cr31. ale fm+1 nic nie daje. z resztrą nie ma tam przycisku fm ale pewnie chodziło o zmianę zakresów.
  • #8 397877
    SlaweK
    Poziom 43  
    W CR31 ta kombinacja nie pomoże!. Trzeba czekać aż puści dość długo albo poprawić w pamięci jedną liczbę.

SławeK
  • #9 497754
    skrzat_bu
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    Witam
    A propos tej pamięci, to może ktoś mi podpowie co to jest za pamięć (xls 93c46p), bo w sieci szukalem aplikacji do niej i nic nie znalazłem. Prosiłbym także o info w której komórce jest zawarty kod.
  • #10 498330
    SlaweK
    Poziom 43  
    To bardzo popularna pamięć uWire a producentem tej jest Excel lub Exel bo nie pamiętam jak to sie pisze. ;)

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia Blaupunkt Essen CR31 (początkowo błędnie podano CR51), które po odłączeniu i ponownym podłączeniu akumulatora wymaga wprowadzenia kodu zabezpieczającego. Właściciel błędnie wprowadził kod, co spowodowało blokadę wyświetlacza z trzema kreskami i uniemożliwiło dalsze wpisywanie kodu. Kod zabezpieczający jest czterocyfrowy, a po kilku błędnych próbach radio blokuje się. Proponowane rozwiązania to: pozostawienie radia podłączonego do zasilania na noc, co może spowodować odblokowanie, lub ingerencja w pamięć EEPROM (typ 93c46p) zawierającą kod. Wskazano, że pamięć ta jest popularnym układem uWire produkowanym przez Excel/Exel. Nie znaleziono jednak aplikacji do jej odczytu ani informacji o dokładnej lokalizacji komórki z kodem. Próba użycia kombinacji klawiszy FM+1 nie przyniosła efektu, a w modelu CR31 brak jest takiego przycisku. W przypadku braku instrukcji i możliwości samodzielnego odblokowania zaleca się kontakt z serwisem lub osobą znającą się na elektronice samochodowej.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA