logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czym przykleić taśmę wyświetlacza w Gigaset 900 po odklejeniu?

mrek12 20 Paź 2003 00:02 1550 3
REKLAMA
  • #1 367455
    mrek12
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Telefon ten chyba uzytkowany byl w dosc duzej wilgotnosci - skutkiem czego od plytki odkleila sie czesciowo tasma wyswietlacza. Prosze o podpowiedz czym to przykleic?
  • REKLAMA
  • #2 367489
    fifol
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Ja wczoraj rozwiązałem w taki sam problem w gigasecie 900 zalanym kawą z dużą ilością cukru ( taśma do LCD podmokła i się odkleiła ), w następujacy sposób:
    wszystko wytarłem denaturatem, taśma sterczała z 0,5mm nad płytką ale przykrywa ją górna krawędz gumowej wytłoczki klawiatury. Na tą krawędznałożyłem jeszcze pasek 3-4mm szeroki a długi od lewego do prawego końca taśmy. Całość obwiązałem razem z płytko zwój na zwoju nitką. Dlapewności, ponieważ nacisk na srodku szerokości jest najmniejsz dałem jeszcze jeden pasek takiej gumowej pianki gr 1mm ale już tylko długości15mm i na środku i nitką go. Nitka to świetna żecz :))))
    A pianka to np z uszczelek do okien. Ja miałem taką żółtą 1mm gr z opakowania lasera-breloczka. Działa 100%
    Pozdro

p.s. jakby ktoś miał namiar na instrukcję do gigaset 900 byłbym verry wdzięczny, a gdyby tak jeszcze sposób na zapomniany 4 cyfrowy pin :)))) :idea:
  • REKLAMA
  • #3 369194
    _Zbyszek_
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Jesli ratuje Cie niemiecka to przeszukaj dobrze forum, gdzies tu byl link.
  • #4 369826
    fifol
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Dzięki, znalazłem po polsku i papierowę. Wygląda na to że to rarytas. Trafiło mi się jak ślepej kurze. I wiem już jak zresetować ten cholerny system pin code. Dzięki za odpowiedz.
REKLAMA