logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta graficznej Cirrus Logic GD5446-hc-a brak elektrolitu!

Bieliq 28 Maj 2007 20:54 2274 6
REKLAMA
  • #1 3930256
    Bieliq
    Poziom 11  
    Mianowicie jak w temacie potrzebny mi jest schemat budowy karty graficznej Cirrus Logic cl gd5446-hc-a, przy przewożeniu tek karty ułamałem niechcący jeden z kondensatorów i nie wiem jaki to ma być? może jest jakiś sposób na sprawdzenie jaki tam powinien być kondensator?
    Moderowany przez TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!

• REKLAMA
  • #2 3930323
    Dydzio
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Mam taką kartę, który kondensator jest Ci potrzebny?
  • REKLAMA
  • #3 3931414
    krzyżak
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Wklej fotke karty z brakującym kondensatorem.
    Dydzio pewnie będzie wiedział o jaki chodzi.
    Pozdrawiam
  • #4 3933016
    Bieliq
    Poziom 11  
    Hmm nie mam jak dac teraz zdjęcia ale chodzi mi o ten który jest między pamięciami (chyba to sa pamięci, oznaczone są 9615E)
    Popraw post !
    - stosuj duże litery zaczynając zdanie
    -to nie jest blog kolego czy też rozmowa na GG ...
    TONI_2003
  • REKLAMA
  • #5 3933172
    Dydzio
    Poziom 30  
    Musisz wkleić zdjęcie, nie mam żadnego elektrolitu pomiędzy kośćmi pamięci...
  • REKLAMA
  • #7 3936588
    Dydzio
    Poziom 30  
    Hmmm, moja wygląda sporo inaczej... ale zauważyłem, że u mnie wszystkie elektrolity to 10uF/25V
    Jeśli u Ciebie wszystkie pozostałe też są 10uF/25V to śmiało wlutuj tam taki kondensator...

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem uszkodzonego kondensatora elektrolitycznego na karcie graficznej Cirrus Logic GD5446-HC-A. Autor potrzebuje schematu lub informacji o parametrach kondensatora, który ułamał się podczas transportu, szczególnie kondensatora znajdującego się między kośćmi pamięci oznaczonymi jako 9615E. Uczestnicy prosili o zdjęcie uszkodzonego miejsca, aby dokładniej określić typ kondensatora, jednak autor nie miał możliwości jego dostarczenia od razu. Jeden z użytkowników zauważył, że na jego karcie wszystkie kondensatory elektrolityczne mają pojemność 10uF i napięcie 25V, sugerując, że uszkodzony kondensator można zastąpić kondensatorem o takich samych parametrach. Wskazano również, że na karcie nie ma kondensatorów elektrolitycznych pomiędzy pamięciami, co może wymagać dokładniejszej weryfikacji.
REKLAMA