logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z dźwiękiem w tunerze WinFast TV2000 XP Global

robert86 29 Maj 2007 17:43 1472 5
REKLAMA
  • #1 3933045
    robert86
    Poziom 2  
    Witam,

Mój problem polega na tym, że zamiast dźwięku na poszczególnych programach jest jeden wielki szum. Dźwięk działa dobrze tylko na Tvp1 i Tvp2. Kabel od dźwięku podłączałem zarówno do wejścia liniowego na karcie dźwiękowej jak i bezpośrednio do wejscia na płycia głównej, ale cały czas jest to samo..

Posiadam płytke Gigabyte GA-K8NE z zintegrowaną kartą dźwiękową.

Proszę o pomoc.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3933209
    robert86
    Poziom 2  
    Nie wiem gdzie dokładnie to sprawdzić, nie widze nigdzie ustawienia systemu tv:/ Ale przy przełączaniu programów, u góry ekranu pojawia się pasek na którym jest napisane PAL B. Nie widze również tego pola Auto Fine Tune.. :/
  • REKLAMA
  • #4 3936491
    VIRUS32
    Poziom 26  
    Ocena: 480
    Witam.Jak otworzysz okno pvr to na dole tego okna jest ikonka z kluczem (CONFIGURATION)otworzysz to i pokarze się okno do ustawiania różnych parametrów obrazu i dźwięku.Jak pojawi się to okno to u góry tego okna znajdują się koleje ikonki znajdź ikonke CHANNEL LIST & FREQENCY TABLE , tam są te ustawienia o których pisałem.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 3936629
    tomgaw
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Spróbuj zmienić tryb TV Audio naciskając kilkakrotnie przycisk S na klawiaturze. Powinny być dostępne tryby stereo, mono oraz dual1.
    Jeśli instalowałeś najnowsze sterowniki powróć do tych, które znajdują się na płycie dołączonej do karty. Niektóre modele tunerów właściwie współpracują tylko ze starszymi wersjami sterowników.
  • #6 3939404
    Grzekako
    Poziom 11  
    Potwierdzam to co pisze WIRUS32. Jeśli w wyborze brakuje Poland Pal B/D ściągnij ze strony Leadtek'a nowy PVR. Warto może ściągnąć też nowe sterowniki.
    Powodzenia!
REKLAMA