logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dziwne zwisy systemu, ma to związek z dyskiem twardym?

shot6 30 Maj 2007 21:33 1068 3
REKLAMA
  • #1 3937513
    shot6
    Poziom 10  
    Witam wszystkich. Nie wiem czy do dobrego działu trafiłem. Mój kolega ma problem z komputerem jako że nie ma internetu postanowiłem zapytac za niego. Komputer często sie zawiesza podczas pracy, wcześniej chodził normalnie. Formatowanie nic nie pomaga. Ostatnio kupował nawet nowy zasilacz 350W bo ze starym coś sie działo że komputer nie startował.Czy ktoś wie co może byc przyczyną ?Czy może to mieć związek z dyskiem twardym? Z góry dziękuje za opdpowiedź.

Jego sprzęt:
    Płyta główna: Abit AB KT7
    Procesor duron 1ghz(10x100)
    Ram 512 (2x256)
    Dysk 40gB
    System:Windows Xp professional
    Grafika: nvidia riva tnt2 32mb
    Bios zmieniany na nowszy
  • REKLAMA
  • #2 3937532
    basman123
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    Sprawdz pierw na jednej kosci a pozniej na drugiej jak dziala. A najlepiej Memtest by sie przydal

Czy wlasciwy Bios zostal wgrany?
  • REKLAMA
  • #3 3937559
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    shot6 napisał:
    [...]kupował nawet nowy zasilacz 350W[...]
    A ten zasilacz ma jakiegoś producenta, albo może i model by się na nim znalazł?
    Jak z temperaturami procesora i chipsetu oraz grafiki?
    shot6 napisał:
    [...]Komputer często sie zawiesza podczas pracy[...]
    Co dla kolegi oznacza pojęcie "praca". Z jakich aplikacji kolegi znajomy korzysta?
  • #4 3937605
    shot6
    Poziom 10  
    Głównie korzysta z nero vision express,neo dvd plus 5,adobe premiere,adobe audition,nero wave editor ,ogólnie to obróbka audio video. Czasami wszystko stoi kursor sie przesuwa ale żaden program nie działa,pomaga nieraz ctr+alt+delete. Zaslilacz chyba jakiś chiński.. Typ zasilacza: zasilacz impulsowy IBOX ATX 40.Bios został wgrany na nowszy ponieważ były problemy z bootowaniem które ustąpiły po wymianie biosu.
REKLAMA